Marktplaats: ook voor nieuwe producten hét startpunt voor een goede deal
Marktplaats: tweedehands, maar ook nieuwe producten

Marktplaats: ook voor nieuwe producten hét startpunt voor een goede deal

Redactie Baaz
Marktplaats is een van de populairste websites van ons land. Dagelijks zoeken 1,3 miljoen unieke koopgerichte consumenten op Marktplaats naar een goede deal. Daarbij is de keuze tussen een tweedehands of een nieuw product nog niet altijd gemaakt.

Uit onderzoek van InSites Consulting onder bijna tweeduizend Marktplaats-bezoekers blijkt dat 37 procent van de bezoekers bewust ook naar nieuwe producten zoekt, hetzelfde percentage heeft wel eens een nieuw product gekocht via Marktplaats.

Marktplaats is voor veel ondernemers dan ook een relevant online marketingkanaal. Het oriëntatie- en koopgedrag op Marktplaats laat haarfijn zien in welke fase van het aankoopproces de consument zich bevindt. En wanneer oriëntatie omslaat in actie, dan is het zaak om juist op dát moment je product onder de aandacht te brengen.

Bereik een koopgericht miljoenenpubliek

Nieuw of tweedehands, het maakt de consument veelal niet uit. Een goede deal, dat is waar het de bezoeker van Marktplaats om gaat. Ondernemers zijn zich echter nog niet altijd bewust van het feit dat Marktplaats meer is dan een tweedehands handelsplatform en dat adverteren bij Marktplaats vele mogelijkheden biedt om consumenten op het juiste moment te verleiden tot het kopen van een nieuw product.

Waarom nieuw of tweedehands

De voornaamste redenen om via Marktplaats voor een nieuw product te kiezen zijn dat de koper het product nieuw vond tegen een zeer scherpe prijs (55 procent), het product tweedehands niet vond (21 procent) of zekerheid wilde over het snel en in goede staat ontvangen van het product (17 procent). Redenen om voor een tweedehands product te kiezen zijn: de scherpe prijs (67 procent), de voldoening van een tweedehands koopje (41 procent) en tweedehands is beter voor het milieu (18 procent).

45 procent vindt Marktplaats een logische plek voor nieuw

Dagelijks staan op Marktplaats ruim negen miljoen advertenties live. Een kwart van dit aanbod betreft nieuwe producten. 60 procent van de bezoekers van Marktplaats weet dat er ook nieuwe producten worden aangeboden via een advertentie van een professionele verkoper. 45 procent van de bezoekers vindt het logisch dat er ook nieuwe producten van professionele verkopers worden aangeboden op Marktplaats.

Telecommunicatie en kleding worden vaak nieuw aangeschaft

Bij het laatste bezoek aan Marktplaats heeft 46 procent de aanschaf van een nieuw product overwogen. Ruim 44 procent van de bezoekers heeft aangegeven na het laatste bezoek aan Marktplaats een aankoop te hebben gedaan bij een aanbieder op Marktplaats. Bij 20 procent van deze aankopen betrof het een nieuw product. Mannen staan iets meer open voor nieuwe producten. 47 procent overwoog bij de laatste aanschaf een nieuw product. Bij vrouwen is dit 44 procent.

Binnen de elf populairste groepen op Marktplaats staan bezoekers het meest open voor nieuw aanbod in de groepen Telecommunicatie, Kleding Heren, Kleding Dames en Doe-het-zelf en Verbouw. Zo zoekt maar liefst de helft van alle Marktplaats-bezoekers die in de groep Kleding Heren rondkijkt naar nieuwe kleding.

Ervaar de kracht van Marktplaats

Met onder meer display advertising, Marktplaats Admarkt en Marktplaats Aanbieding biedt Marktplaats Zakelijk bedrijven van klein tot groot een uitgebreid productportfolio om consumenten hun specifieke doelgroep te bereiken.

Meer weten? www.marktplaatszakelijk.nl

  • Danielle Meloen, eigenaresse van Hulpplus.nl ervaart de voordelen van adverteren op Marktplaats: 'Mijn twee belangrijkste marketingtools voor online adverteren zijn Marktplaats en Google. Driekwart van mijn klanten komt van Marktplaats. Veel mensen zoeken naar tweedehands krukken. Ze ontdekken dan dat ze bij mij een nieuw paar kunnen kopen voor dezelfde prijs.'
  • Edwin de Jong, eigenaar Fietsuniek.nl: 'Bij Marktplaats bereik je miljoenen mensen met je advertenties. Omdat ik rechtstreeks via leveranciers aan mijn klanten lever en geen winkel of opslagruimte heb, kan ik een concurrerende prijs bieden. Veel mensen die via Marktplaats op zoek zijn naar een tweedehands fiets, kopen daardoor uiteindelijk toch een nieuwe.'
 
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie