Bereik je persoonlijke potential: Selfmade multimiljonair, serie-ondernemer, vrouw en moeder van vier kinderen deelt haar geheimen

Bereik je persoonlijke potential: Selfmade multimiljonair, serie-ondernemer, vrouw en moeder van vier kinderen deelt haar geheimen

Redactie Baaz

In De Multimiljonair Mompreneur: Your guide to business mastery, uncommon freedom and legacy wealth (GWN Publishing; 1 mei; ISBN: 978-1-959608-84-4, Print; 978-1-959608-85-1, Hardcover) deelt Julie Roy een aantal belangrijke lessen van haar reis naar financiële vrijheid en een bevredigend leven. De auteur biedt inzichten en concrete actiepunten om iedereen te helpen die hun bedrijf wil stimuleren, maar richt zich ook rechtstreeks tot zeer gemotiveerde vrouwen die vermogend ondernemerschap en gezin willen combineren.

“Balans is onmogelijk”, benadrukt Roy. “Het idee om consequent te moeten kiezen tussen mijn kinderen en mijn werk is al jaren een voortdurende strijd. Er is geen balans. In het beste geval hebben we soms harmonie.”

In beknopte hoofdstukken, doordrenkt met een can-do houding, laat The Multi-Million Dollar Mompreneur lezers zien hoe ze:

Begin met het einde in gedachten en geloof dat je het waard bent. “Je moet je doelen definiëren en vanuit dat ideaal terugwerken om een strategie te creëren die leidt tot je algemene gewenste resultaat,” legt Roy uit. “Eerst heb je richting en een doel nodig. Je hebt een NOORDERSTE STER nodig. Ten tweede moet je je succes meten door meetbare doelen of benchmarks vast te stellen. Ten derde moet je beslissen hoeveel risico je bereid bent te nemen om daar te komen en te blijven.”

  • Omarm tegenslag om overvloed te creëren. In Roy's geval was de tegenslag een lening van $25.000 van een achterbakse haai. Eng? Reken maar, maar het was geld dat ze hard nodig had om haar eerste bedrijf, een Montessori-kleuterschool, op te starten. En tegen een rente van 19 procent per dag was het geld dat ze hard en snel moest terugbetalen om ervoor te zorgen dat haar bedrijf floreerde. Ze betaalde haar lening binnen een jaar terug.
  • Geef prioriteit aan ROL (Return on Life) boven ROI. “Budgettering is maar al te vaak iets wat mensen gewoon niet doen, maar als je dat budget eenmaal op orde hebt, kun je gaan nadenken over je rendement op investering”. Roy merkt op: “Je rendement moet niet alleen geld zijn, maar ook je levenskwaliteit. Denk aan je ROL-Return on Life. Je moet van plan zijn om niet alleen je geld te vermenigvuldigen, maar ook de voldoening die je uit je leven haalt te vertienvoudigen!”
  • Leer je kinderen over geld. Roy heeft zich voorgenomen om haar vier kinderen mee te laten doen om van haar bedrijf een succes te maken, wat ook inhoudt dat ze accepteert dat haar werk op de eerste plaats komt. Bovendien heeft ze een geweldige manier gecreëerd om kinderen aan te moedigen doordacht met geld om te gaan, terwijl ze ook nog eens belastingvoordeel krijgen. Haar tip: als je een eigen bedrijf hebt, kun je je kinderen inhuren, ze zinvol werk laten doen en ze betalen.
  • Weet wanneer een actief een passief is. Voor Roy is financiële vrijheid de Amerikaanse droom die het nastreven waard is. Hoe zit het met huiseigenaarschap? Dat kan een financiële nachtmerrie zijn. “Voor veel mensen,” merkt ze op, “is het zinvoller om te huren, tenzij je een enorme passieve cashflow hebt om te betalen voor de vele dingen die nodig zijn om het huis in topvorm te houden en de hypotheek te betalen.” In plaats van alles in het kopen van een huis te stoppen, stelt ze voor: “Neem dat extra vastgezette kapitaal en investeer het om voor jezelf te werken. Ga eerder met pensioen!”
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie