Manieren om je medewerkers kosteloos op te leiden

Manieren om je medewerkers kosteloos op te leiden

Redactie Baaz

Als werkgever wil je de juiste balans bereiken tussen je medewerkers hard aan het werk te laten en juist de menselijke kant van je werknemers omarmen. Een van de gebieden waar beide gebieden met elkaar in aanraking komen, is de opleiding die je medewerkers via jou kunnen volgen. Op het eerste gezicht lijkt het alsof je medewerkers verder opleiden flink wat geld zal bedragen. Dit hoeft echter zeker niet het geval te zijn. In deze blog leer je welke manieren er bestaan om je medewerkers kosteloos op te leiden. Op deze manier zorg jij ervoor dat je werknemers zullen groeien in verschillende gebieden.

"On the job" training

In de eerste plaats kun je er voor kiezen om je medewerkers ‘on the job’ op te leiden. Hierbij worden ze meegenomen in dagelijkse taken en het werk wat binnen jouw bedrijf gedaan moet worden. Op deze manier leren je medewerkers hoe de processen binnen jouw bedrijf lopen. Wanneer zij deze kennis verworven hebben, kunnen ze hun taken steeds beter uitvoeren. Hierdoor wordt hun prestatieniveau en hun loyaliteit aan je bedrijf verhoogd.

Met een STAP opleiding

Een andere optie is het volgen van een STAP (Sponsoring Toegevoegde Waarde Programma). Door middel van dit programma kunnen medewerkers gesubsidieerd worden door een fonds. Elke medewerker kan ervoor kiezen om een opleiding te volgen en daarvoor een subsidie aanvragen, waarmee deze opleiding grotendeels betaald kan worden. Een stap opleiding is dus een goede manier om het kennisniveau van je medewerkers te verhogen en ervoor te zorgen dat ze hun werk nog beter kunnen uitvoeren.

Maak, mits mogelijk, "gebruik" van je leveranciers

Tot slot kan het voor je bedrijf ook interessant zijn om gebruik te maken van de kennis en expertise van leveranciers. Vaak bieden leveranciers workshops aan, waarin hun klanten een beter inzicht krijgen in het gebruik van hun producten en diensten. Op deze manier kunnen je medewerkers veel leren over de processen waarmee jouw bedrijf werkt, zonder dat de kosten te hoog oplopen.

Al met al zijn er verschillende manieren om je medewerkers kosteloos op te leiden. Door gebruik te maken van deze opties, zorg je ervoor dat je medewerkers zullen groeien in hun taken en hun prestatieniveau verhogen. Op deze manier blijft je bedrijf klaar voor de toekomst.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie