Managers wantrouwen en geloven in telewerken tegelijk

Redactie Baaz
Uit een enqute uitgevoerd in opdracht van digitaal beveiligingsbedrijf SonicWALL onder meer dan 1.100 managers en bedrijfsleiders blijkt dat zij zich steeds comfortabeler voelen bij het fenomeen telewerken.

Maar er blijven belangrijke zorgen bij werken op afstand: de impact op de productiviteit, efficinte teambuilding en computerbeveiliging.

Meer dan de helft van de ondervraagde bedrijfsleiders vindt dat het aanbieden van de mogelijkheid tot telewerken, een competitieve noodzaak is of op z'n minst een manier om medewerkers extra te motiveren. Ondanks de groeiende steun voor werken op afstand identificeren bedrijfsleiders toch verscheidene besognes die aan dit telewerken zijn gerelateerd.

Kopzorgen
De top drie van kopzorgen waarachter de respondenten zich met minstens 20% scharen zijn:
- De bezorgdheid dat hun werknemers productief zullen blijven (toch gelooft 34% van de managers dat telewerkers minstens even productief of soms zelfs productiever zijn dan de collega's op kantoor);
- De uitdaging om een sterk team te vormen, met 15% van de respondenten die geloven dat telewerkers bepaalde aspecten van de job missen door niet fysiek op kantoor aanwezig te zijn;
- De bezorgdheid over potentile inbreuken op de veiligheid en/of beveiligingslekken als gevolg van telewerken. Dit is een top-of-mind issue voor bijna een kwart van de respondenten die niet over beveiligingsbeleid beschikken voor werken op afstand.

Productiviteit
Wanneer telewerkers hun thuistelefoon of GSM niet onmiddellijk beantwoorden, hebben managers weinig vertrouwen in de productiviteit van hun werknemers. Bijna een kwart van de ondervraagden is ervan overtuigd dat de werknemer op dat ogenblik huishoudelijke karweitjes verricht of met de kinderen aan het rondrijden is.

Bron: Persbericht SonicWALL

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie