‘Maak van Nederland de hotspot van innovatie en ondernemen’
'Maak van Nederland de hotspot van innovatie en ondernemen'

‘Maak van Nederland de hotspot van innovatie en ondernemen’

Redactie Baaz
D66 Tweede Kamerlid Kees Verhoeven wil dat er meer innovatieve ondernemers naar Nederland komen. Hij pleit ervoor dat Nederlandse ambassades startende innovatieve bedrijven in het buitenland overhalen om zich in Nederland te vestigen.

Volgens Verhoeven kan het Nederlandse ambassadenetwerk ingezet worden om buitenlandse innovatieve startende jonge ondernemers te werven naar Nederland te komen. ‘Maak van Nederland de hotspot van innovatie en ondernemen. Hier kunnen deze ondernemers verder groeien en succesvolle bedrijven worden. Ze kunnen samenwerken met Nederlandse ondernemers. Dat levert geld, kennis en banen op.’ Minister Ploumen van Buitenlandse Handel steunt het plan.

Internationale concurrentiestrijd

Op de Nederlandse ambassades in het buitenland zijn al medewerkers die Nederlandse bedrijven helpen om zaken in het buitenland te doen. Als het aan D66 ligt gaan deze medewerkers zich ook inzetten om jonge bedrijven naar Nederland te halen. ‘We moeten ervoor zorgen dat veelbelovende ondernemers naar Nederland komen. Dit is van groot belang in de internationale concurrentiestrijd om succesvolle bedrijven aan te trekken. Laat zien wat voor kansen er in Nederland zijn, help ze bij het vinden van hun weg. Wijs ze op mogelijkheden voor financiering van hun concepten en ideeën.’

Startup-bv

Eerder pleitte D66 voor de Startup-bv. Met de Startup-bv kunnen jonge innovatieve bedrijven hun tijd en geld inzetten op het laten groeien van het bedrijf. Ook kwam de partij eerder met het plan om zzp’ers de eerste twee jaar korting te geven bij het aannemen van hun eerste personeel. Maar ZZP Netwerk Nederland schoof het plan van de baan.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie