Maak kennis met OnePlus Watch 2; een ongeëvenaarde smartwatch aangedreven door Wear OS by Google

Maak kennis met OnePlus Watch 2; een ongeëvenaarde smartwatch aangedreven door Wear OS by Google

Redactie Baaz

Tijdens MWC 2024 in Barcelona heeft wereldwijd technologiemerk OnePlus zijn Watch 2 onthuld. De OnePlus Watch 2 is een verbluffende smartwatch van vlaggenschipniveau en is aangedreven door de nieuwste versie van Wear OS by Google™ (Wear OS 4).

De OnePlus Watch 2 is een grote stap voorwaarts in de markt voor smartwatches dankzij de unieke Dual Engine-architectuur met chipsets van vlaggenschipkwaliteit, de hybride interface van Wear OS, een toonaangevende batterijduur tot wel 100 uur en een premium design.

Als 'Your Partner in Time' omarmt de OnePlus Watch 2 het motto van OnePlus om de wereld innovatieve mogelijkheden te bieden op het gebied van zowel hardware als software. De smartwatch is ontworpen om gebruikers te motiveren en te ondersteunen om hun doelen te bereiken. Justin Liu, GM van de Wearable Business Unit bij OnePlus, zegt: “Als smartwatch die een toonaangevende batterijduur, een premium design, de nieuwste versie van Wear OS en innovatieve gezondheidsfuncties integreert, kwalificeert de OnePlus Watch 2 zich als een betrouwbare metgezel voor het dagelijkse leven.”

Toonaangevende batterijduur dankzij de Dual Engine-architectuur

De OnePlus Watch 2 zit boordevol functies die gebruikers van een vlaggenschipmodel mogen verwachten, waaronder uitzonderlijke batterij- en oplaadprestaties voor ongeëvenaarde betrouwbaarheid. Ook beschikt de smartwatch over de zelf-ontwikkelde Dual Engine-architectuur aangedreven door de Snapdragon W5 en BES2700, twee chipsets van vlaggenschipkwaliteit. De BES2700 ‘Efficiency’ Chipset voert RTOS uit en verwerkt achtergrondactiviteiten en eenvoudige taken, terwijl de Snapdragon W5 ‘Performance’ Chipset aangeslingerd wordt voor krachtige taken zoals het uitvoeren van welbekende Google-apps. Deze geoptimaliseerde aanpak, mogelijk gemaakt door de hybride interface van Wear OS, beheert de naadloze overgang tussen beide chipsets. Dit houdt in dat de smartwatch een gebruikerservaring biedt die taken moeiteloos uitvoert en zorgt voor een langere tijd tussen oplaadbeurten.

"We hebben belangrijke updates doorgevoerd in de hybride interface van Wear OS om nieuwe mogelijkheden te bieden die draaien op de innovatieve Dual Engine-architectuur van OnePlus," aldus John Renaldi, Senior Director Product and Design, Wear OS by Google. "Dankzij deze samenwerking kan de OnePlus Watch 2 naadloos schakelen tussen de energiezuinige en krachtige chipset om een hoogwaardige smartwatch-ervaring te bieden met een geoptimaliseerde batterijduur.”

Met de unieke Dual Engine-architectuur kan de OnePlus Watch 2 een batterijduur tot wel 100 uur* bieden bij normaal gebruik of tot wel 48 uur** bij intensief gebruik. Met 7,5 W VOOC Fast Charging kan de 500 mAh-batterij in 60 minuten volledig worden opgeladen. Met zijn 2 GB RAM en 32 GB ROM-configuratie biedt de OnePlus Watch 2 ook voldoende geheugen en opslagruimte om ervoor te zorgen dat het horloge te allen tijde soepel draait.

Een persoonlijke fitness- en welzijnscoach

Dankzij de geavanceerde combinatie van hardware en software is de OnePlus Watch 2 in staat om zinvolle inzichten op het gebied van gezondheid en fitheid te bieden. Door uitgebreide gezondheidsgegevens te verzamelen en te analyseren in de bijbehorende OHealth-app, worden gebruikers van de smartwatch gestimuleerd om positieve veranderingen in hun leven aan te brengen.

Doordat de OnePlus Watch 2 en de OHealth-app ondersteuning bieden voor Health Connect by Android™, kunnen gebruikers de verzamelde gegevens veilig en eenvoudig synchroniseren met Health Connect-compatibele apps.

De beschikbare trainingmodi omvatten meer dan 100 sporten, waaronder badminton, hardlopen, tennis en skiën. Voor badminton kan de OHealth-app via de OnePlus Watch 2 gegevens bijhouden zoals zwaaikracht en snelheid, terwijl dragers van de smartwatch tijdens het hardlopen gegevens kunnen bijhouden zoals grondcontacttijd, grondcontacttijd-balans en VO2 max. OnePlus en Wear OS hebben nauw samengewerkt om deze sensormogelijkheden te verfijnen. Zo is de OnePlus Watch 2 bijvoorbeeld ontworpen voor verbeterde nauwkeurigheid bij het volgen van locaties tijdens het hardlopen. De smartwatch is voorzien van Dual Frequency GPS, waardoor zowel L5 GPS-signalen als veelgebruikte L1 GPS-signalen kunnen worden ontvangen. Het gebruik van twee afzonderlijke antennes voor elk GPS-signaal verbetert de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de locatiebepaling nog verder.

Daarnaast biedt de OnePlus Watch 2 via de OHealth-app een gedetailleerde analyse van het slaapritme van gebruikers. De smartwatch houdt gegevens bij van de diepe slaap, lichte slaap en REM-slaap om vervolgens een kwaliteitsscore van de slaap te bieden. Ook is het mogelijk om de ademhaling tijdens het slapen te monitoren, risicobeoordeling van snurken te ontvangen en nog veel meer. Tot slot kan de OnePlus Watch 2 het stressniveau van de drager monitoren door een berekening van de hartslagvariabiliteit (HRV).

Het beste van Google-apps met Wear OS 4

De OnePlus Watch 2 is uitgerust met de nieuwste versie van Wear OS en wordt geleverd met populaire Google-apps zoals Maps, Assistant, Wallet en Calendar, evenals ondersteuning voor apps van derden. Gebruikers kunnen hogere niveaus van gemak ervaren met de nieuwe functies die naar Google-apps komen, waaronder de lancering van OV-routebeschrijvingen voor Google Maps. Hiermee kunnen gebruikers vanaf hun pols door routes voor openbaar vervoer navigeren. Bovendien kunnen ze instapkaarten, kaartjes voor evenementen en meer beheren met Google Wallet. Tot slot stelt Fast Pair de OnePlus Watch 2 in staat om snel te verbinden met OnePlus-toestellen of andere ondersteunde Android-smartphones. Deze naadloze verbindingstechniek ondersteunt functies zoals bellen, berichten versturen, afstandsbediening voor media en meer.

Premium ontwerp met opmerkelijke duurzaamheid

De OnePlus Watch 2 kent dezelfde ontwerpfilosofie als de OnePlus 12-serie. Zo beschikt de smartwatch over een ronde wijzerplaat die geïnspireerd is op het kenmerkende camera-eiland. Hierdoor is het de perfecte metgezel voor de OnePlus 12-serie.

Daarnaast is de smartwatch voorzien van een 2.5D-saffiercoating, waardoor hij extra krasbestendig is zonder dat dit ten koste gaat van de optische helderheid. Het frame is gemaakt van roestvrij staal voor extra roest- en corrosiebestendigheid. Doordat de OnePlus Watch 2 gecertificeerd is volgens de hoogste Amerikaanse militaire teststandaard (MIL-STD-810H), is deze bestand tegen zware weersomstandigheden en omgevingsinvloeden. De IP68-classificatie en 5ATM-classificatie zorgen ervoor dat de smartwatch uitstekende prestaties levert op het strand, in de woestijn of tijdens het zwemmen.

Prijs en beschikbaarheid

De OnePlus Watch 2 is vanaf 4 maart 2024 verkrijgbaar tegen een adviesprijs van € 329. De smartwatch is nu te pre-orderen via OnePlus.com. In België is het horloge ook verkrijgbaar bij Vanden Borre, Fnac en Krefel.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie