Maak kennis met de startup achter Q&A-app WhatsThat

Maak kennis met de startup achter Q&A-app WhatsThat

Redactie Baaz
De Amsterdamse startup WhatsThat lanceert een nieuwe Q&A-app die vraag-en-antwoordsessies vereenvoudigt door tekstuele vragen te vervangen door vragen in de vorm van afbeeldingen.

Gebruikers kunnen vragen aan de WhatsThat-community voorleggen door een afbeelding te uploaden en een reputatie opbouwen door vragen van andere gebruikers te beantwoorden. De belangrijkste focus van WhatsThat in dit stadium is om het aantal gebruikers en de onderlinge interactie te vergroten. 

In het volgende stadium stelt het zijn platform open voor marketingafdelingen van merken, bureaus en influencers. Dit biedt hen nieuwe kansen voor interactie met consumenten en het genereren van meer omzet.

Op afbeeldingen gebaseerde vragen

WhatsThat stapt af van saaie tekstuele vragen en ruilt die in voor aantrekkelijke, op afbeeldingen gebaseerde vragen. Gebruikers kunnen vragen stellen aan de hand van een foto. Hun vrienden en volgers op WhatsThat kunnen deze vragen beantwoorden. Als ruil hiervoor worden zij beloond met reputatiepunten. 

Het puntenaantal vertegenwoordigt het reputatieniveau van gebruikers en neemt toe met het leveren van positieve bijdragen, zoals het stellen van vragen, het leveren van correcte antwoorden en andere vormen van interactie met de WhatsThat-community. Gebruikers kunnen daarnaast medailles verdienen die blijk geven van hun staat van verdienste. In de toekomst kunnen actieve gebruikers beloningen verkrijgen bij merken en advertentiepartners die zijn aangesloten bij WhatsThat.

Solide basis voor een wereldwijde uitrol

'Onze focus voor de komende maanden ligt op het vergroten van het aantal dagelijkse actieve gebruikers en het verbeteren van de Q&A-ervaring door die naadloos te integreren met onze disruptieve social shopping-activiteiten. De app WhatsThat en de technologie die we ontwikkelen, maken het eenvoudiger om een nieuwe winkelbelevenis te creëren die gebruikers in contact brengt met de merken en producten waar ze van houden', vertelt Mark Austen, medeoprichter van WhatsThat.

De Amsterdamse startup wil WhatsThat de komende maanden in de markt zetten als de beste app voor visuele vragen en antwoorden. De focus ligt daarbij op branding, content en community. Het doel is om voor het einde van het jaar over 10.000 dagelijkse actieve gebruikers te beschikken. 

Betrouwbare antwoorden op vragen

'Het internet is een geweldig medium om naar informatie te zoeken. Toch is het nog altijd moeilijk om betrouwbare antwoorden te krijgen. We hebben WhatsThat ontwikkeld op basis van onze visie dat het eenvoudig moet zijn om direct betrouwbare antwoorden op vragen te krijgen. Visuele content wordt tot 60.000 sneller door ons brein verwerkt. Dit vergroot de kans om snelle antwoorden op vragen te krijgen aanzienlijk. Bovendien is het veel leuker en interessanter om met afbeeldingen te werken', besluit Mark.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie