Maak de juiste keuze voor een koffiezetapparaat op de werkvloer

Maak de juiste keuze voor een koffiezetapparaat op de werkvloer

Redactie Baaz

Het is een onmisbaar aspect voor ieder bedrijf met een kantoor; de koffie. Er zijn heel veel mensen afhankelijk van een goed bakje koffie en dat zorgt dus voor de productiviteit en tevredenheid van de werknemers. Ook kan het koffiezetapparaat een sociale factor zijn op werk. Een belangrijke keuze dus. In deze blog bespreken we verschillende opties voor koffiezetapparaten voor op de werkvloer. 

De traditionele koffiezetapparaten

Uiteraard is de eerste optie die wordt besproken het traditionele koffiezetapparaat. Een tip is om hoe dan ook een bedrijf in te schakelen voor een goed en passend koffiezetapparaat op de werkvloer, bijvoorbeeld Coffeeatwork. Bij het traditionele koffiezetapparaat  kun je denken aan een druppelsysteem met een kan die volloopt. Dit is een handige optie voor werknemers die veel koffie drinken en gezamenlijk koffie zetten. Met een traditioneel koffiezetapparaat kun je grote hoeveelheden in één keer zetten. Er zijn verschillende stijlen die passen bij elke omgeving. Er zijn wel wat meningen verdeeld over de smaak van de koffie bij deze apparaten, dus test dit vooral uit.

Een koffiezetapparaat met cupsysteem

Een koffiezetapparaat met een cupsysteem is de afgelopen jaren heel erg populair geworden. Dit komt doordat deze apparaten heel makkelijk in gebruik zijn en voor ieder wat wils bieden. Zo is het bij het traditionele apparaat niet mogelijk om een ander soort koffie te drinken dan een bak zwarte koffie. Met het cupsysteem kun je met de cupjes variëren in merk en kwaliteit. Het ligt er maar net aan wat jouw werknemers graag drinken. Zo kun je gaan voor een variatie aan capsules met espresso of zelfs latte macchiato's. Het biedt een luxe optie om andere type koffies te kunnen zetten, alleen is het voor groot gebruik wel wat minder efficiënt.  

Een espressomachine 

Er zijn ook bedrijven met werknemers die helemaal gek zijn van hoogwaardige kwaliteit koffie en die het beste kunnen gaan voor een espressomachine. Deze machines zetten heerlijke koffie van hoge kwaliteit, waarbij je zelf kunt variëren met de bonen. Vanuit de espressomachine kun je ook cappuccino's of andere soorten koffies maken. Het is dan wel ook een best grote investering om aan te schaffen.

Grote koffieautomaten

Er is ook de mogelijkheid om als groot kantoor of bedrijf te gaan voor een koffieautomaat. Het is erg handig wanneer er grootschalig koffie wordt gedronken. Zo kun je gemakkelijk verschillende soorten koffies zetten, zoals een espresso of cappucino. Vaak kun je er ook thee mee maken of andere warme dranken. Er zit wel een groot verschil in de kwaliteit van koffieautomaten dus dat is iets om rekening mee te houden. Het is een duurdere optie op de korte termijn, maar hij zet wel erg gemakkelijk en snel koffie voor grote bedrijven die veel mensen op en over de vloer hebben.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie