M&A-specialist Marktlink opent in München derde Duitse vestiging
Fredrik Jonker en Andreas Bonnard

M&A-specialist Marktlink opent in München derde Duitse vestiging

Redactie Baaz

Marktlink opent vandaag een derde kantoor in Duitsland. Het onafhankelijke, snelgroeiend en internationaal opererend M&A-bedrijf heeft hiermee landelijke dekking bij onze Oosterburen. Eerder opende Marktlink al vestigingen in Düsseldorf en Hamburg.

De opening in München is het startschot voor meer nieuwe vestigingen in Duitsland de komende jaren. Het kantoor in München dient mede als toegangspoort tot het te openen Zwitserse kantoor.

De keus voor München als nieuwe locatie is omdat de regio rond München, Augsburg, Neurenberg, Würzburg, Regensburg en Ingolstadt economisch sterk ontwikkeld is en de thuisbasis is van veel ambitieuze ondernemers. Fredrik Jonker, partner van Marktlink en coördinator van de groeistrategie in de DACH-regio, legt de motivatie uit: “We blijven een trend zien dat markten en bedrijven steeds internationaler opereren waardoor het belangrijk is om een internationale strategie te voeren. Met name in Duitsland zijn er enkele zeer sterke lokale bedrijven die internationaal toonaangevend zijn in hun specifieke markten. Hiervoor willen we een landelijke dekking creëren met op termijn vijf kantoren. In de deelstaat Beieren bevinden zich een groot aantal middelgrote familiebedrijven en talrijke "verborgen kampioenen". Het potentieel als markt voor M&A-activiteiten is navenant groot. Wij geloven dat we impact kunnen maken in Duitsland door laagdrempeligheid te creëren door ondernemers te bedienen met adviseurs die de lokale taal en cultuur kennen.”

Recordjaar

De opening van het kantoor in München vindt plaats in het meest succesvolle jaar in de geschiedenis van Marktlink. Met 150 transacties en een nieuw hoogtepunt van 200 medewerkers was 2022 een nieuw recordjaar. Marktlink begeleidt doorgaans transacties met een waarde tussen de 5 en 250 miljoen euro. Het slagingspercentage voor deals is 95 procent na acceptatie van het exclusieve mandaat. Marktlink wil uiteindelijk doorgroeien naar 250 medewerkers in 2023.

Dr. Andreas Bonnard coördineert de activiteiten en groei van Marktlink in München. Bonnard werkte eerder onder andere als partner bij KPMG en EY en heeft meer dan 20 jaar ervaring in consultancy. Hij is een bewezen M&A-specialist. Bonnard: “Door de discrepanties in vraag en aanbod en de stijgende rente hebben we momenteel te maken met een gespannen economische omgeving in Centraal-Europa. Desalniettemin beleven we een periode van grote beweging op de M&A-markt: uitdagingen zoals het soepel managen van generatiewisselingen - vooral in familiebedrijven - zijn in veel delen van de regio urgenter dan ooit. We beschouwen München als een belangrijke locatie in onze inspanningen om alle Duitse middelgrote bedrijven te bedienen. Door de directe nabijheid van Oostenrijk en Zwitserland bevinden we ons op een kansrijke locatie en kunnen we vanuit München de gehele Zuid-Duitse MKB-markt optimaal bedienen.”

Marktlink is in 1996 opgericht en adviseert middelgrote bedrijven over fusies, overnames en opvolgingsplanning. Het vertegenwoordigt zowel bedrijven aan de koop- als aan de verkoopkant. Inmiddels is Marktlink actief met een netwerk van elf regiokantoren. In het verleden lag het zwaartepunt van de activiteiten in de Benelux, maar inmiddels is het bedrijf ook actief in Duitsland, Scandinavië en de UK. De groei van Marktlink is gestoeld op persoonlijke relaties en diepgaande lokale kennis van verschillende bedrijfsculturen en verwachtingen.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie