Logistiek hoogstandje van startup Wuunder

Logistiek hoogstandje van startup Wuunder

Redactie Baaz

De startup Wuunder lanceert naar eigen zeggen de eerste app in Nederland waarmee je al je documenten, pakketten en pallets snel verstuurt, ontvangt én volgt.

Met de Wuunder-app (iOS & Android) boek je snel een zending, krijg je altijd de beste prijs van de bekende vervoerders, kunnen verzender en ontvanger de zending volgen en met elkaar in contact blijven via een chat-functie. 

Wuunder is volgens de startup de eerste app waarmee je in Nederland al je zendingen direct kunt boeken en volgen bij verschillende vervoerders. Het maakt niet meer uit waar je bent, het contact gaat van persoon naar persoon. Verder heeft de app een actieve track & trace. Waar je normaal vaak lange codes moet intypen en zelf moet kijken of de status is gewijzigd, zie je met deze app continue de laatste plaats waar de zending is gescand.

Bart Takkenkamp, initiatiefnemer en mede-eigenaar van Wuunder: 'Het is niet meer van deze tijd om meer dan 10 minuten te besteden aan het verzenden van een pakket of gebruik te maken van postkamers en frankeermachines. We leven in de tijd van WhatsApp en andere social software waar je met een paar klikken in contact staat met de ander. Dit gebruiksgemak moet er ook bij het versturen van pakketten en documenten zijn. Dat is gelukt. We gebruiken een chat interface zodat je supersnel een zending kunt boeken, waardoor het bijna voelt alsof je een WhatsApp bericht verstuurt. We vergelijken de prijzen meteen en geven de meest geschikte vervoerder. De kennis om zelf de beste vervoerder te vinden, heb je dus niet meer nodig. En de ontvanger kan zendingen van verschillende vervoerders direct en continu volgen. Bovendien gaat het verzenden en ontvangen van persoon naar persoon, niet van adres naar adres. Oftewel van U naar U, wat de 2 U’s in Wuunder verklaart. Want ondanks dat alles efficiënter moet, blijft persoonlijk contact onmisbaar.'

De volgende innovatie van Wuunder

Op dit moment is Wuunder binnen de ring van Amsterdam en in diverse andere steden alweer de volgende vernieuwing aan het testen. Hier haalt men binnen 60 minuten documenten en pakketten op en voorziet het bedrijf deze van een verzendlabel. Een mobiel en een pen is het enige wat je nodig hebt om een zending te versturen. Wuunder zorgt voor de rest.

Ook leveren Wuunder we zendingen af op het moment dat jij dat wilt. Je laat al je zendingen naar Wuunder sturen in plaats van naar je eigen adres. Zodra je de zendingen wilt ontvangen, worden deze binnen 60 minuten gebracht.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie