Leven en werken in een tijdperk van intelligente machines

Leven en werken in een tijdperk van intelligente machines

Redactie Baaz

Kunstmatige intelligentie (KI) is overal en we hebben er, vaak onbewust, al een relatie mee. We vinden het bijvoorbeeld doodnormaal dat we vragen kunnen stellen aan de spraakassisent in onze telefoon. Wat betekent het als kunstmatige intelligentie zich verder ontwikkelt? Zal KI de mensheid overbodig maken?

2Doc: More Human Than Human onderzoekt wat het betekent om te leven in het tijdperk van intelligente machines. Zullen liefdesrelaties met een algoritme normaal worden? Omdat het een betere partner is, meer invoelend dan een mens ooit kan zijn? Of is het juist potentieel de grootste bedreiging voor de mens, waar onder andere Stephen Hawking en Nick Bostrom voor waarschuwen? Zal KI, zo oneindig veel slimmer, beter connected en mogelijk ook zelfbewust, uiteindelijk de mensheid overbodig maken?

Digidocs

2Doc: More Human Than Human is onderdeel van een reeks documentaires die de VPRO dit najaar uitzendt over de groeiende invloed van 'tech' op ons leven. De 2Docs verkennen hoe verborgen krachten ons bestaan steeds meer beïnvloeden: van de onzichtbare netwerken die ons omringen, tot wie er bepaalt wat wij online te zien krijgen. Meer informatie: vpro.nl/digidocs

Uitzending: Maandag 17 september om 21.00 uur op NPO 2


 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie