Lenovo-laptop voor zakenreizigers

Lenovo-laptop voor zakenreizigers

Redactie Baaz
Lenovo introduceert een compacte, 11-inchlaptop voor zakenreizigers. De Thinkpad Edge weegt 1,3 kilo en beschikt over een energiezuinig rekenhart. Het kleinood zou volgens de fabrikant zeven uur zonder voeding kunnen.

Met de laptop kun je draadloos internetten via wifi, 3G is optioneel. Verder beschikt het notebook over een hdmi-poort en is met een zakelijke versie naar keuze (Business/Ultimate) van Windows 7 voorgeïnstalleerd. Drie usb-poorten zijn aanwezig voor het aansluiten van randapparatuur.

Enhanced Experience

Lenovo heeft Windows gestroomlijnd voor gebruik op deze laptop, wat onder andere moet resulteren in een snellere opstarttijd dan op een vergelijkbare machine. De fabrikant noemt dat de enhanced experienc'-technologie. De ingebouwde webcam zou ook bij weinig licht nog functioneren.

Optioneel is een usb-powerhub verkrijgbaar voor 52 euro, met vier extra usb-poorten en een lichtnetaansluiting. Hiermee kun je de laptop en randapparatuur herladen en tegelijkertijd extra hardware aansluiten.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Thinkpad Edge is per direct verkrijgbaar in drie kleuren die flitsend Midnight Black Glossy, Midnight Black Smooth and Heatwave Red worden genoemd. De goedkoopste configuratie heeft een adviesprijs van 386 euro (excl. btw).

 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie