Leiderschap met impact? Zo pak je de zaken aan...

Redactie Baaz
Leiderschap met impact vereist moed. Soms moet je van gebaande paden afwijken of koers houden in zwaar weer. Heb je de moed verzameld, dan komt het aan op dóen.

Omdat dit zeker zo lastig is, schreef Marinka Lipsius het boek Factor DOEN! Het boek is een betrouwbare gids die je door het managementdomein loodst langs valkuilen en kansen en zet je aan tot doen. Het boek is de opvolger van de bestseller Factor MOED! Beide boeken zijn uitgaves van Boom uitgevers Amsterdam. 

Zwitsers zakmes

Een boek met de ‘kwaliteiten van een Zwitsers zakmes’, zo introduceert Harry Starren, voormalig directeur van De Baak, in zijn voorwoord het nieuwe boek van Lipsius. De auteur put uit jarenlange ervaring. Ze deelt haar inzichten en ervaringen aan de hand van praktijkvoorbeelden. Deze plaatst ze bovendien in de context van de vakliteratuur. 
 
Centraal in dit boek staan moedig gedrag en handelen met impact. Doen wil echter niet altijd zeggen dat je altijd in actie moet komen. Soms kan het juist beter zijn om niets te doen om je doel te bereiken. Komen we wel in actie, dan is de onvermijdelijke vraag: ‘hoe dan?’. 

De antwoorden op deze vraag werkt Lipsius uit. Zo laat ze zien hoe koers houden en verbinden hand in hand kunnen gaan en leert ze je overtuigen, luisteren en effectief gedrag beïnvloeden. Ze combineert belangrijke kennis op het gebied van leiderschap, (neuro)psychologie en filosofie en deelt oefeningen om het simpelweg te doen. 

Opzet van het boek

Factor DOEN! bestaat uit vier delen. In het eerste deel staat de lezer centraal. De auteur laat zien hoe je je eigen moedfactor ontdekt en hoe je je eigen gedrag beïnvloedt. In deel 2 maakt de auteur de stap naar moedig leiderschap. Hierin pleit Lipsius voor androgyn leiderschap: een vorm van dienstbaar leiderschap die een mannelijke en vrouwelijke benadering combineert. 

Deel 3 gaat over de verbinding met anderen, misschien wel het meest cruciaal als je streeft naar leiderschap met impact. In het laatste deel krijgt de lezer een schat aan essentiële inzichten aangereikt in de vorm van zeven helder geformuleerde sleutels. 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie