Leapfunder haalt 2 miljoen euro voor startups op
Onderneming helpt start-ups 2 miljoen euro op te halen

Leapfunder haalt 2 miljoen euro voor startups op

Redactie Baaz
Het Nederlandse bedrijf Leapfunder heeft vorige week de eerste twee miljoen euro aan investeringen gepasseerd. Het bedrijf faciliteert het online investeren in start-ups, waardoor iedereen kan investeren.

Leapfunder heeft als doel om jonge ondernemingen te helpen bij hun financieringen. 'Het traditionele investeringsproces laat een grote bron mogelijke investeerders onbenut. Dit is vooral te wijten aan de hoeveelheid papierwerk. Kleine investeerders kunnen nu makkelijk investeren en je hebt er maar tien tot dertig nodig om aan de slag te kunnen met je bedrijf', vertelt oprichter en ceo Tienko Rasker over het succes van Leapfunder. De online community van de onderneming groeit met ongeveer acht procent per week, waardoor het een populaire plek wordt waar investeerders ervaringen en informatie kunnen delen.

Investeren

De kleinst mogelijke investering met Leapfunder ligt rond de duizend euro. De Nederlandse onderneming heeft een investerings- en betaalmethode ontwikkeld, waardoor iedereen kan investeren in een idee waar zij in geloven. Het online investeren kan via Leapfunder Note, een converteerbare note die de gebruikelijke administratiekosten en stapels papier onnodig maakt. Leapfunder geeft echter geen investeringsadvies, alle informatie over een start-up is te vinden in haar informatie Memorandum. Ook stelt een start-up haar statuten en registratiedocumenten beschikbaar.

Nieuwe investeerders

Twee derde van het in het afgelopen kwartaal geïnvesteerde geld via Leapfunder is naar schatting afkomstig van nieuwe investeerders. In totaal zijn er achttien start-ups die succesvolle investeringsrondes hebben afgerond, acht startups zijn nog open om in te investeren. De gemiddelde investering is  €7500, de gemiddelde ronde sluit op honderd duizend euro.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie