Last van ongedierte bij je bedrijfspand? Dit kun je er tegen doen!

Redactie Baaz
Ongedierte rond een bedrijfspand wekt niet alleen de nodige irritaties op bij medewerkers, ook kan het ongedierte voor schade zorgen. Denk bijvoorbeeld aan houtworm. Dit kleine beestje kan houten constructies binnen je bedrijfspand ernstig aantasten. Of wat te denken van muizen en ratten? Deze dieren zorgen dat het isolatiemateriaal tussen muren wordt aangetast. Daarbij kan het ongedierte ziektes bij je pand mee naar binnen nemen. Iets wat de productiviteit en inzetbaarheid van medewerkers kan verlagen. Reden genoeg om ongedierte in bedrijfspanden in een vroeg stadium aan te pakken. In dit artikel lees je hier meer over!

Zelf ongedierte bestrijden in je bedrijfspand

Je kunt er vanzelfsprekend voor kiezen om zelf aan de slag te gaan bij de bestrijding van ongedierte. Zet bijvoorbeeld muizenvallen, plaats lokdoosjes om mieren aan te trekken, enzovoorts. Op deze manier zal de overlast van het ongedierte normaliter iets afnemen. Houd er echter rekening mee, dat de bestrijdingsmiddelen uit winkels vaak niet heel effectief zijn. Met name muizen kunnen zich razendsnel voortplanten. Het vangen van een of twee muizen met een muizenval zal zodoende niet altijd voor een oplossing zorgen bij het bestrijden van ongedierte. Tip: het gebruik van bestrijdingssprays wordt sterk afgeraden. Deze sprays zijn slecht voor het milieu en schadelijk voor je gezondheid.

Hulp bij het bestrijden van ongedierte

Slimmer is het om de hulp van een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Zo’n partij kan je van de gewenste hulp voorzien en daarbij milieu- en diervriendelijke oplossingen gebruiken. Daar komt bij dat voor sommige ongediertesoorten speciale kleding vereist is. Denk bijvoorbeeld aan wespen bestrijden, wat de nodige risico’s met zich meebrengt. De kans dat je gestoken wordt wanneer je zonder geschikte kleding aan het werk gaat, is relatief groot. Een ongediertebestrijder beschikt over de kleding en hulpmiddelen om het ongedierte te bestrijden.

Voorkom ongedierte in je bedrijfspand

Nog beter is het voorkomen van ongedierte in je bedrijfspand. Dit lijkt op voorhand vaak makkelijker, dan het in de praktijk blijkt te zijn. Een klein kiertje in de muur van je bedrijfspand kan al voldoende zijn om ongediertesoorten binnen te laten. Zorg er in ieder geval voor dat het bedrijfspand schoon blijft. Ruim de kantine dagelijks op, zorg dat de vloer gezogen wordt, enzovoorts. Afvalzakken dien je daarbij nooit te laten staan, maar direct op te ruimen. Het afval kan verschillende soorten ongedierte aantrekken. Een professionele ongediertebestrijder kan je hierover adviseren.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie