Laptopkluis op wielen

Laptopkluis op wielen

Redactie Baaz

Vergeet het gesleep met een laptop. Laat hem achter in de auto. Inbrekers kijken op hun neus dankzij de HappySafe: een Nederlandse vinding van een jong bedrijf.


 

 Reacties jurypanel
Vincent van der Hoek
Portfoliomanager, Pecoma Business Technology
 

"HappySafe stimuleert me in het meenemen van de laptop en dus in onderweg werken."

Remco Bakker
Innovatieadviseur Syntens

 
"Een product met potentie, maar met marketing kan HappySafe nog een flinke slag maken."

Derk van Rossem
Product Development Manager, Leaseplan
 
"Wat mij betreft geldt nog steeds de slogan van de politie: niets er in, niets er uit!"

Een dunne bak van stevig metaal, met braakwerend slot en beschermende schuimbekleding. De kluis is bevestigd in een compacte houder die op zijn beurt vastzit aan de bodemplaat van de auto.
Meer is het eigenlijk niet, maar dat het toch bijzonder is, bewijzen de klanten van de zogenoemde HappySafe. Beveiligingsautoriteit SKG schafte de kluis na het testen direct zelf aan voor de medewerkers. Kip Caravans bouwt de HappySafe in de fabriek op aanvraag in en ook de AID koos voor de veilige opslag. Het Korps Landelijke Politie Diensten is geïnteresseerd en ook de eerste Duitse bedrijven hebben zich gemeld.
Edward Ram (42) uit Laren werkte de Happy Safe in zo'n vijf jaar tijd uit tot een volwaardig product. “De diefstal van laptops bij bedrijven zat erg in de lift. Daar moest toch iets op gevonden worden”, zegt Ram.
Concurrenten bedachten al autokluizen met kettingen, maar die zijn gemakkelijker te ontvreemden en hebben de neiging te verschuiven in scherpe bochten. “Bovendien kunnen losse schakels of de complete ketting bij stevige ongelukken als projectiel door het voertuig schieten, met alle gevolgen voor de inzittenden.”
De houder van de HappySafe is zeer compact. “Bevestigd in de kofferbak hoef je niet bang te zijn dat de zaterdagboodschappen of andere spullen er niet meer inpassen. Alleen de gebruiker kan de kluis ontkoppelen en eenmaal uit de houder houd je een zee aan ruimte over.” Ook het reservewiel blijft altijd bereikbaar.
Laat een installateur extra houders bevestigen thuis, in de boot of in een camper en je kunt de kluis vastzetten waar je maar wilt. Ram: “De kluis is bedoeld voor waardevolle documenten, een laptop, usb-sticks en een navigatiekit. Niet om tassen of andere vervangbare, grotere dingen te bewaren.”
De HappySafe is 46,5 x 33 x 8 centimeter groot. De binnenmaten zijn 38 x 30 x 6,6 centimeter. Een 17-inchlaptop past er gemakkelijk in.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie