Labs en patenten eenvoudiger beschikbaar voor startups
Door TekDelta moeten startups sneller kunnen groeien

Labs en patenten eenvoudiger beschikbaar voor startups

Redactie Baaz
TekDelta, een initiatief van StartupDelta en TNO, maakt patenten, laboratoria en onderzoeksfaciliteiten makkelijker beschikbaar voor startups.

StartupDelta en TNO helpen startups

Onder meer TNO, universiteiten, corporates als KPN, Philips en NXP en startup-accelerators gaan op dit punt nauw samenwerken. Hierdoor moeten meer startups en scale-ups ontstaan die beter kunnen doorgroeien en kan wetenschappelijke kennis van Nederlandse bodem sneller en effectiever de markt bereiken. 

Paul de Krom, bestuursvoorzitter van innovatieorganisatie TNO, gaf bij de lancering aan dat TekDelta goed past bij de rol van TNO om partijen en kennis te verbinden. 'TNO gelooft in de kracht van open innovatie en wil samen met startups innovaties sneller naar de markt brengen. TNO zet daar graag haar labs, intellectueel eigendom en expertise voor in.' 

Bijna 20 participerende organisaties

'Startups innoveren razendsnel, maar hebben vaak geen geld om meteen dure patenten in licentie te nemen en laboratoria in te richten. Door TekDelta kunnen startups sneller groeien en wordt er efficiënter en laagdrempeliger gebruik gemaakt van technologische kennis; join & share! Meer corporates en kennisinstellingen moeten dit voorbeeld volgen', zegt Neelie Kroes. Op dit moment kent TekDelta al bijna 20 participerende organisaties. TekDelta ziet dit aantal graag groeien. 

Pilot voor startups

TekDelta start met een pilot, als opmaat naar een meerjarenprogramma, gericht op startups die zich bezig houden met Internet of Things en Big Data. Via TekDelta krijgen zij laagdrempelig toegang tot de kennis, ervaring en faciliteiten van partijen als KPN, Philips, NXP, de Technische Universiteiten en de toegepaste kennisinstellingen ECN en TNO. 

Startup-organisaties die TekDelta ondersteunen zijn Rockstart, YES!Delft, HealthValley, Startup Amsterdam, Venture Café en LabforRent. TekDelta zal verschillende evenementen organiseren om tot goede matches met startups te komen.  

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie