Laadpalen op kantoor

Laadpalen op kantoor

Redactie Baaz

Elektrische auto's zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld en dus ook niet van het parkeerterrein van jouw onderneming. Je medewerkers met een elektrische auto verwachten simpelweg dat je een aantal laadpalen beschikbaar stelt waar zij hun elektrische wagen kunnen opladen.

Een toenemend deel van het Nederlandse wagenpark bestaat inmiddels uit elektrische auto's. En dat geldt zeker voor leasewagens, het soort auto's dat vaak bij jouw organisatie voor de deur staat. Het is daarom een absolute must, om je medewerkers tegemoet te komen, om te zorgen dat er een aantal laadpalen voor de deur staan zodat de medewerkers met elektrische auto's tijdens het werken kunnen opladen. Voor laadpalen voor op kantoor zijn er diverse opties die we in dit artikel bespreken.

Laadpalen of wand oplaadpunten

Heb je besloten om laadpalen voor op kantoor te plaatsen, dan is de eerste keuze die je moet maken of dit een losstaande laadpaal gaat worden of dat je kiest voor wand oplaadpunten. Beide varianten hebben zo hun eigen karakteristieken en daarmee voor- en nadelen.

Losstaande laadpalen

Het grote voordeel van losstaande laadpalen is natuurlijk dat deze overal op het terrein geplaatst kunnen worden. Dus als de parkeerplaatsen niet direct bij het kantoorpand zijn, is dit voor jouw situatie de beste oplossing. Er is keuze uit diverse varianten, zowel palen voor enkele auto's als palen die twee auto's kunnen bedienen. Daarnaast is er keuze uit 22kW of 44kW capaciteit. Dit beïnvloedt de snelheid waarmee de elektrische auto wordt opgeladen.

Wand oplaadpunten

Het grote voordeel van dit type laadpaal is natuurlijk dat er niet gegraven hoeft te worden voor de installatie. Het oplaadpunt wordt immers bevestigd aan de muur van het pand. Dit kan de beste optie zijn als je parkeerplekken direct rondom het gebouw hebt.

Snelladers

Heb je vaak bezoekers zoals klanten en leveranciers die kortdurend in je organisatie zijn en die je de gelegenheid wilt bieden om tijdens dat korte bezoek hun auto (bijna) helemaal op te laden? Kies dan voor snelladers op kantoor. Met de snellader worden de auto's tot 80% opgeladen binnen een uur. Ook snelladers zijn verkrijgbaar als losstaande palen of als wand oplaadstations en in varianten voor een auto of twee auto's tegelijkertijd.

De specialist in laadpalen op kantoor

Flexicharge is een specialist in het leveren van oplaadpunten voor zowel zakelijke als particuliere omgevingen. Het gaat daarbij om oplaadoplossingen voor alle types stekkerauto's. Ook voor een laadpaal in de publieke ruimte en zelfs voor oplaadstations voor fietsen kun je bij deze oplaadspecialisten terecht. Op de website vraag je eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan, die al je al binnen een werkdag ontvangt. Uiteraard is het team van specialisten ook telefonisch of per email bereikbaar voor het geval je advies of informatie wenst.

Investering in laadpaal is belangrijk voor toekomst en uitstraling

Voor de uitstraling van je organisatie, de mogelijkheid om medewerkers te vinden en te behouden en toekomstbestendig te zijn is het van belang om nu alvast te investeren in oplaadoplossingen die passen bij het huidige en toekomstige wagenpark van jouw medewerkers, klanten en leveranciers. En het aantal elektrische voertuigen zal alleen maar toenemen. Op de website van de oplaadspecialist vind je een groot scala aan mogelijkheden die passen in elke situatie.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie