Kyocera lanceert professionele A3-mpf's voor het mkb

Kyocera lanceert professionele A3-mpf's voor het mkb

Redactie Baaz

Kyocera Mita heeft een nieuwe serie A3-multifunctionals in de Ecosys-lijn gelanceerd, voor compacte kantooromgevingen met tien tot twintig gebruikers. De laserprinters moeten betaalbaarheid met professionaliteit combineren.

Omdat mkb'ers volgens Kyocera minder tijd en geld overhebben voor het beheren van printers, zijn de nieuwe A3-multifunctionals gericht op gebruiksvriendelijkheid. Zo kan bijvoorbeeld gemakkelijk de toner worden verwisseld en worden de apparaten met een kleuren-touchscreen bediend.

Voor een A3-multifunctional zijn de nieuwe printers relatief klein, met toch de uitstraling en de mogelijkheden van een professionele printer. Zo beschikken de nieuwe printers van Kyocera over geïntegreerde accounting dat het mogelijk maakt om kosten door te berekenen aan individuele gebruikers.

Stil

Tegelijkertijd zijn de apparaten behoorlijk energiezuinig en stil (tijdens gebruik 40 decibel). Een kleine demonstratie liet zien dat de nieuwe printers nauwelijks meer geluid maken dan een desktopprinter. Dit maakt de apparaten met name geschikt voor gebruik in kleine kantoren.

In vergelijking met de bekende TASKalfa-printers zijn de nieuwe multifunctionals met name geschikt voor werkomgevingen met een relatief beperkt aantal printjes per dag. Volgens Kyocera zijn de nieuwe Ecosys-printers tot drieduizend afdrukken per maand economisch gezien het betere alternatief ten opzichte van de TASKalfa-printers.

Versies

De nieuwe A3-multifunctionals verschijnen op de markt onder de namen FS-6025MFP (zwart-wit, tot 25 pagina's A4 per minuut), FS-6030MFP (zwart-wit, tot 30 pagina's A4 per minuut), FS-C8020MFP (kleuren, tot 20 pagina's A4 per minuut in kleur en zwart-wit) en FS-C8025MFP (kleuren, tot 25 pagina's A4 per minuut in kleur en zwart-wit).

De zwart-wit-printers zijn te koop vanaf 2058 euro, de kleuren-printers vanaf 3067 euro, in beide gevallen exlcusief btw. De printers kunnen zonder all in-service overeenkomst worden geleverd en eventueel drie maanden op proef.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie