KPN: thuiswerken veiligheidsrisico voor bedrijven

Redactie Baaz
Nederland loopt wereldwijd voorop met thuiswerken. KPN waarschuwt dat de beveiliging van de thuiscomputer risicos oplevert voor het bedrijfsnetwerk en het lekken van gevoelige bedrijfsinformatie.
Thuiswerken heeft voordelen, zo geeft ook KPN toe. Het verhoogt de productiviteit en tevredenheid van de werknemer en leidt tot een verminderde uitstoot van CO2. KPN benadrukt echter de gevaren. De voornaamste zorg van het telecombedrijf is hun overtuiging dat thuiscomputers niet voldoende beveiligd zijn tegen virussen en aanvallen van hackers. Wanneer zon minder goed beveiligde PC contact maakt met een op zichzelf goed beveiligd bedrijfsnetwerk, kan dat netwerk van binnenuit worden genfecteerd. Ook kan vertrouwelijke informatie vanuit de thuis-PC naar buiten lekken door toedoen van hackers of kwaadaardige software.

KPN vindt dat er op iedere thuiscomputer een controle moet worden uitgevoerd door het bedrijfsnetwerk, voordat het apparaat tot dat netwerk wordt toegelaten. Verder pleit KPN voor duidelijke richtlijnen over het gebruik van zakelijke documenten op de privcomputer.
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie