KPN positioneert zich als ict-dienstverlener

Redactie Baaz
KPN wil zich omvormen van een telecomaanbieder naar een ict-dienstverlener. Alle ict-diensten van KPN worden hierbij gentegreerd in het onlangs overgenomen Getronics. Dit zegt Eric van der Meijden, directeur ICT Services bij KPN tegenover Channelweb.
Van der Meijden is sinds juni 2007 bij KPN in dienst. Hij moet binnen het bedrijf een professionele, ict-servicesdivisie opzetten. KPN ICT Services moet volgens hem in 2010 marktleider worden. De overname van Getronics moet deze ambitie kunnen waarmaken.
Volgens Van der Meijden bevindt KPN zich op dit moment in een transformatiefase. Het bedrijf is bijvoorbeeld van een productgerichte naar klantgerichte onderneming omgevormd. De volgende omslag is van een klantgericht naar een servicegericht bedrijf.
Van der Meijden lichtte kort zijn plannen met het overgenomen Getronics toe. "Getronics wordt een zelfstandige dochter van KPN en de (services-)onderdelen van KPN worden gentegreerd in Getronics."
De baas van KPN's dienstentak is van plan flink te investeren in het netwerk van KPN, dat in de toekomst geheel gebaseerd is op ip-technologie. "We bouwen een netwerk dat openstaat voor partners, consumenten, concurrenten, service providers, het mkb en de enterprise-klanten."
Van der Meijden zegt dat het aantal ict-diensten wordt uitgebreid, met bijvoorbeeld managed en online diensten. Verder ziet hij groeikansen in het aanbieden van online softwarediensten, zoals back-up, opslag, Microsoft Exchange voor e-mailbeheer, narrowcasting en rfid. Online beveiligingsdiensten zijn ook interessant, zoals cameratoezicht op afstand. Deze dienst kan door KPN of door partners worden aangeboden.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie