Kostenefficiënt printen met Kyocera Mita

Kostenefficiënt printen met Kyocera Mita

Redactie Baaz
De economische malaise treft iedereen en zeker niet in de laatste plaats de ondernemer. De crisis leidt tot onverantwoorde ondernemersrisico's.

'Iedere ondernemer kent het dilemma: je ziet een kans die interessant lijkt, maar de kans grijpen is niet zonder risico's. In economische gezonde tijden was je allang tot handelen overgegaan, maar even afwachten lijkt nu veiliger. Want kun je deze kans wel grijpen zonder teveel te verliezen?

Een dergelijk dilemma kenmerkt de huidige situatie. De kwakkelende economie zorgt ervoor dat investeringen die noodzakelijk zijn om een kans te pakken resulteren in een hoog ondernemersrisico. Er is sprake van een algemene negatieve trend op het gebied van consumenten- en producentenvertrouwen. De uitvoer, het aantal orders per organisatie en de productie is de afgelopen periode teruggelopen. In dit klimaat kan een ondernemer zich simpelweg geen misstap veroorloven.

We zien dat investeringen waarvan de houdbaarheid gedurende de volledige afschrijvingsperiode niet zeker is, niet worden gedaan. Het gevolg daarvan is dat bedrijfsprocessen die bij kunnen dragen aan een verhoogde klanttevredenheid hierdoor niet optimaal worden ingeregeld. Dat terwijl een verhoogde klanttevredenheid juist bijdraagt aan verhoging van de (merk)waarde van een bedrijf. Daarnaast zorgen verbeterde bedrijfsprocessen voor lagere kosten en een hogere winst.

Goedkoper investeren

Kostenverlaging is in veel gevallen een heikel punt; bedrijven zijn al sinds 2008 bezig het vet van de botten te snijden. Toch kan er flink wat bespaard worden zonder dat er gesneden hoeft te worden. Er zijn namelijk nog steeds ondernemingen waar de kosten voor printen niet in verhouding staan met het werkelijke gebruik binnen een organisatie. Door juist te investeren in nieuwe technologie kunnen dit soort misstanden uit de wereld worden geholpen. Kyocera introduceert de nieuwe TASKalfa 7550ci-serie waarbij de kansen die de printer geeft, opwegen tegen de investering die de ondernemer moet doen.

Een gemiddelde onderneming besteedt drie procent van haar omzet aan communicatie op papier. Met moderne technologie kan deze vorm van communicatie goedkoper, sneller en professioneler. Veel ondernemingen betalen nu teveel voor kleurgebruik. In een kantooromgeving wordt veel geprint en voor het ene document wordt veel meer toner gebruikt dan voor het andere. Vooral bij het gebruik van kleur kunnen die verschillen groot zijn. Toch betaal je voor elke afdruk hetzelfde. Met de nieuwe printers van Kyocera Mita doe je dit niet en bespaar je tot wel 75 procent van de printkosten.

Dit is mogelijk omdat de TASKalfa kleurenmultifuncionals naast de gebruikelijke zwart- kleurenteller ook over drie aanvullende afdruktellers beschikken die het aantal gedrukte pagina's met een bepaalde dekking tellen en zo de daadwerkelijk gebruikte hoeveelheid in rekening brengen.

Tellers

Er zijn drie verschillende tellers: Teller 1 – Basis Kleur, Teller 2 – Office Kleur en Teller 3 – Creatief Office Kleur. Bij de eerste teller is het dekkingspercentage maximaal 3 procent voor kleur en 6 procent voor zwart. Het dekkingspercentage voor kleur is opgebouwd uit cyaan, magenta en geel. In dit geval wordt er gerekend met een maximaal gemiddeld dekkingspercentage per kleur van 1 procent. Bij teller twee is het dekkingspercentage maximaal 7,5 procent voor kleur en 6 procent voor zwart. Dit betekent dat er wordt gerekend met een maximaal gemiddeld dekkingspercentage per kleur van 2,5 procent. Bij de laatste teller is het dekkingspercentage meer dan 7,5 procent voor kleur en 6 procent voor zwart. Er wordt hier gerekend vanaf een minimaal gemiddeld dekkingspercentage per kleur van procent.

Behalve dat er veel kan worden gewonnen op het gebied van kleurgebruik, kunnen ondernemingen met de apparatuur ook veel drukwerk in eigen huis houden. Dat levert niet alleen besparingen op. Het bedrijf kan veel sneller reageren op ontwikkelingen in de markt waarmee het een professionele uitstraling verwerft en daarmee nieuwe kansen creëert. Investeren in nieuwe technologie biedt bovendien ook de mogelijkheid bestaande bedrijfsprocessen te optimaliseren. Bijvoorbeeld het scannen van binnenkomende facturen. Hierdoor kan worden bespaard op de bedrijfsvoering. Daarnaast wordt de kans op fouten verkleind en kan er adequater worden gereageerd op vragen van klanten. Dit verhoogt de concurrentiekracht van een onderneming en verbetert de uitstraling.

In de huidige economische malaise is het voor een ondernemer van groot belang om op verantwoorde wijze te investeren. Kyocera Mita Nederland wil ondernemers die mogelijkheid geven met haar nieuwe TASKalfa 7550ci-serie kleurenmultifuncionals waarvan de kansen opwegen tegen de invstering.'

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie