Koninklijke aandacht voor de meest duurzame tijdelijke ijsbaan ooit dankzij 100 jaar Daikin innovatie tijdens het WK Shorttrack 2024

Koninklijke aandacht voor de meest duurzame tijdelijke ijsbaan ooit dankzij 100 jaar Daikin innovatie tijdens het WK Shorttrack 2024

Redactie Baaz

Daikin, in een baanbrekende samenwerking met de KNSB, Tig Sports, Ahoy Rotterdam, Ice-World en Pon Energy Rental heeft afgelopen weekend met trots haar rol als hoofdsponsor van Team NL Shorttrack tijdens het Wereldkampioenschap Shorttrack 2024 in Rotterdam Ahoy op een uitzonderlijke wijze vervuld. De expert in klimaattechniek heeft een cruciale rol gespeeld in het verheffen van het kampioenschap naar ongekende hoogten, door het toepassen van haar geavanceerde technologie waarmee de meest duurzame tijdelijke ijsbaan ooit gecreëerd is.

Van ademstokkende inhaalacties tot indrukwekkende finishsprints, van valpartijen tot ernstige blessures. Het was een WK met hoogte- en dieptepunten. In een zinderend weekend vol pure snelheid en schaatssensatie, pakten voor Team NL Jens van't Wout en Xandra Velzeboer zilver op de individuele nummers. Rotterdam Ahoy trilde onder het gejuich van het publiek toen de Nederlandse vrouwen op sensationele wijze hun wereldtitel relay prolongeerden. 

100 jaar Daikin innovatie voor duurzame excellentie op het ijs

Het WK Shorttrack 2024 markeerde een mijlpaal voor Daikin, niet alleen als hoofdsponsor van de KNSB, maar zeker ook als drijvende kracht achter innovatie en duurzaamheid in de sport. Het bedrijf toonde haar toewijding aan duurzaamheid door state-of-the-art koudwatermachines (‘chillers’) met warmteterugwinning te gebruiken bij de constructie van de ijsbaan, waarmee ongekende niveaus van energie-efficiëntie werden bereikt en waarop onder leiding van de ijsmeester razendsnel ijs is gecreëerd waarop de absolute wereldtop shorttrackers hun prestaties hebben laten zien. Deze Daikin koudwatermachines speelden een essentiële rol bij de creatie van de meest duurzame baan, waarbij nieuwe normen werden gesteld voor duurzaamheid in tijdelijke ijsfaciliteiten. Dankzij deze innovatieve technologieën minimaliseerde het energieverbruik met 80%, wat een belangrijke ontwikkeling is richting meer duurzame schaatsevenementen wereldwijd.

Koninklijke interesse voor hoofdsponsor shorttrack en Daikin’s spraakmakende rondleidingen

Edwin Hoogerwerf, directeur van Daikin Nederland, leidde pers en nieuwsgierige bezoekers tijdens informatieve rondleidingen achter de schermen naar de innovatieve opstellingen van Daikin koudwatermachines. Het hoogtepunt kwam in de vorm van een bijzonder eervol bezoek: Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander toonde interesse in Daikin's technologische innovaties. Het hoogtepunt van eer voor Daikin was het eervolle bezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en bijzondere kans om de technologische innovaties te presenteren aan de Nederlandse monarch. “Het is een eer om de Koning te verwelkomen en onze duurzame oplossing toe te lichten”, vertelt Edwin Hoogerwerf. “Dit bevestigt niet alleen onze rol als hoofdsponsor van het Nederlandse culturele erfgoed, het schaatsen, maar ook als expert die betrouwbare energiebesparende initiatieven kan realiseren. Het is een erkenning van de impact die we kunnen hebben op de weg naar uitdagende duurzaamheidsdoelstellingen”.

Daikin, de drijvende kracht achter een steeds beter klimaat

Nu het kampioenschap is afgerond, kijkt Daikin met immense trots terug op het succes van het evenement. De samenwerking met de KNSB, Tig Sports, Rotterdam Ahoy en de behaalde besparingen tijdens het WK Shorttrack 2024 hebben een benchmark gezet voor duurzame schaatssportevenementen. Het resultaat is het bewijs van de kracht van samenwerking tussen toonaangevende bedrijven en sportorganisaties om positieve veranderingen teweeg te brengen. De hoofdsponsor blijft zich inzetten om de grenzen van technologie en duurzaamheid te verleggen en legt daarmee de basis voor een toekomst waarin sport en milieubewustzijn hand in hand gaan.

Daikin kijkt ernaar uit voort te bouwen op dit succes en bij te dragen aan meer duurzame en baanbrekende projecten in de toekomst. De marktleider met 100 jaar ervaring in warmtepomptechnologie zal het voortouw blijven nemen om comfort, gezonde lucht en energiebesparingen in woningen, scholen, ziekenhuizen, zorgcentra, kantoren, winkels, hotels, sportstadions, en meer mogelijk te maken. "Met onze producten en oplossingen zijn wij leidend richting een duurzamere toekomst," benadrukte Hoogerwerf. "Daikin zal blijven innoveren om oplossingen te bieden die niet alleen efficiënt zijn, maar ook het milieu respecteren, en we kijken uit naar de uitdagingen en successen die voor ons liggen."

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie