Koerswijziging bij Motorola, Nokia blijft domineren

Redactie Baaz
Motorola doet de datatelecommunicatietechniek Wimax de deur uit en hoopt met Ite op betere tijden. Nokia domineert de markt.

De koerswijziging van Motorola komt na een uitermate slecht eerste kwartaal van 2009. Wereldwijd verkocht het Amerikaanse bedrijf 14,7 miljoen mobiele telefoons en smartphones. Dat lijkt misschien veel, maar zelfs LG Electronics wist er 22,6 miljoen af te zetten en was daarmee de derde op de globe in aantal verkochte toestellen.

De macht van de top twee lijkt echter onbreekbaar. Van januari tot en met maart gingen er 45,8 miljoen Samsung-telefoons over de toonbank. Nokia blijft favoriet met maar liefst 93,2 miljoen verkochte exemplaren in dezelfde periode.

Terwijl toestellen van onder meer HTC met het nieuwe besturingssysteem Android al lang in de winkel liggen, hoopt Motorola pas tegen kerst met zijn Android-smartphone uit te komen. Ondertussen moet datatelecommunicatietechniek WiMAX de deur uit, in ruil voor Ite. Ite is dé technologie die Sony Ericsson invoert op al zijn toestellen. Het Japans/Zweedse bedrijf scoorde met 14,5 miljoen verkochte telefoons in het eerste kwartaal overigens niet veel beter dan Motorola.

Bron: Motorola/Sony Ericsson/Gartner/Baaz.nl

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie