Knot pleit voor minder fiscaal voordeel zzp’ers
'Fiscale voordelen voor zzp'er moeten worden herzien'

Knot pleit voor minder fiscaal voordeel zzp’ers

Redactie Baaz

Als het aan Klaas Knot ligt, wordt er paal en perk gesteld aan de fiscale voordelen die zzp’ers nu nog genieten.

Knot wil fiscaal zzp-voordeel beknotten

Dat veel zzp’ers nu al klagen over vele financiële nadelen, onzekerheden en belemmeringen lijkt Klaas Knot, de president van De Nederlandsche Bank (DNB), weinig te deren. Het tegendeel lijkt bijna waar. 

Knot wil de fiscale voordelen voor zelfstandigen zelfs inperken, zo vertelt hij aan het Financieele Dagblad (FD).  ‘Beperk de fiscaal vriendelijke behandeling van pensioenopbouw verder en maak gebruik van de lage rente en bouw de hypotheekrenteaftrek verder af’, aldus Knot in de krant. 

Stimuleren op een gezonde manier

De president vindt dat de zzp’er door hen minder voordeeltjes toe te kennen op een gezonde manier moeten worden gestimuleerd een eigen pensioen op te bouwen en een eigen huis te kopen. 

Volgens Knot leiden de fiscale voordelen niet tot wat men voor ogen had. De DNB-president tegen het FD: ‘Er is ooit besloten om zelfstandigen een belastingkorting te geven en niet te verplichten mee te doen aan de sociale regelingen vanuit het idee dat deze mensen de kans zouden krijgen een eigen zaak op te bouwen en in een latere fase uit hun zaak een pensioen konden verkrijgen.’

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie