Kies voor een schonere wereld en ga voor duurzame relatiegeschenken

Kies voor een schonere wereld en ga voor duurzame relatiegeschenken

Redactie Baaz

Als ondernemer wil je ook bijdragen aan een duurzamere wereld en met je bedrijf dus duurzame keuzes maken. Dit doe je uiteraard niet alleen voor jezelf, maar je wilt dit ook naar je medewerkers en je zakelijke connecties uitstralen. Wanneer je een relatiegeschenk geeft wil je ook hierbij rekening houden met het milieu en dus gaan voor een duurzame optie. Waar let je op en wat zijn nou mooie duurzame geschenk opties?

Wanneer maak je een duurzame keuze en wat is precies duurzaamheid?

Hoewel iedereen wel een idee heeft bij het begrip duurzaamheid, staan we toch eerst even stil bij wat duurzaamheid nou eigenlijk precies is. Want waar je let op en wanneer maak je nou een duurzame keuze? Een duurzaam product is een product dat geen tot weinig impact heeft op de aarde of een bijdrage levert aan een schonere aarde. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat de aarde ook goed achterblijft voor aankomende generaties. Bij het uitzoeken van relatiegeschenken is het extra belangrijk stil te staan bij deze keuzes. Wanneer je een cadeau geeft of krijgt, zeker wanneer dat een klein relatiegeschenk betreft dan ben je snel geneigd het weg te gooien of ergens achter in de kast te leggen zonder er al te veel naar om te kijken. Denk dus bij het maken of samenstellen van een relatiegeschenk na over het productieproces, de impact op het milieu en of de ontvanger er daadwerkelijk voor langere tijd iets aan heeft. 

Weg met eenmalig plastic, ga voor blijvend

Een mooie manier om een duurzaam cadeau te geven is in de vorm van blijvende producten met bijvoorbeeld een logo of iets anders wat te maken heeft met je bedrijf erop. Wat je bijvoorbeeld kunt doen is drinkflessen bedrukken. Het is een product dat je eenvoudig kunt laten bedrukken en het is daarnaast ook nog eens een mooie duurzaam optie. Een drinkfles gaat bij goed onderhoud erg lang mee en je bespaart er enorm veel plastic mee ten opzichte van plastic waterflesjes uit de supermarkt. Bovendien is het een goede reminder voor mensen om genoeg water te drinken, iets dat ook nog bijdraagt aan de gezondheid van je eigen lijf. 

Ga voor groen

Een prachtig duurzaam relatiegeschenk waar niet veel mensen aan denken is het cadeau doen van planten. Een wel heel letterlijk groen relatiegeschenk. Wanneer je een plant wat liefde en aandacht geeft kan hij jarenlang meegaan. Een betere duurzame optie is er bijna niet. Het is niet alleen een optie die voor langere tijd meegaat, maar hij brengt ook nog eens letterlijk meer groen in de wereld. Een plant kan bovendien zorgen voor een betere luchtkwaliteit op bijvoorbeeld kantoren. Een uitstekend geschenk dus voor je zakelijke relaties. Een plant zal bij de ontvanger vrijwel zeker een positieve reactie teweeg brengen. Het is immers een cadeau dat je in een zakelijke relatie niet snel verwacht. Het zal ze dan ook lang bijblijven. Je kunt dit cadeau ook personaliseren door bijvoorbeeld de pot waarin de plant geleverd wordt te laten bedrukken met je bedrijfslogo.

Een duurzaam kerstpakket

Wanneer je medewerkers in dienst hebt, dan wil je ze aan het einde van jaar belonen voor het harde werken en aantonen dat je hun inzet waardeert. Het geven van een kerstpakket is daarvoor een hele mooi optie. Hierbij denken veel bedrijven al snel aan een pakket vol met lekkere hapjes en een mooie fles wijn. Dit is in de meeste gevallen echter niet de meest duurzame optie. Het is geen blijvend product en bovendien bevat het veel afvalmateriaal. Gelukkig zijn er ook genoeg bedrijven die mooie duurzame en ecologische kerstpakketten samenstellen met oog voor het milieu en hart voor mens en dier. 

Het gaat om de boodschap

Met een duurzaam relatiegeschenk werk je niet alleen aan een connectie met je klanten of personeel, je brengt er ook een boodschap mee over. Het gaat niet altijd om het geven of krijgen van fysieke spullen of vluchtige cadeaus. We moeten het met z’n allen doen op deze aarde en we hebben er maar één. Het is dus een sterke boodschap om te kiezen voor duurzame opties. Dit kun je dus ook prima kenbaar maken op het moment dat je een geschenk overhandigd. Denk goed na over hoe je dat doet, verstuur je gedachteloos naar al je zakelijke relaties een geschenk of denk je ook na over de boodschap erachter en welk doel je ermee wilt bereiken? Door hierbij duurzaamheid in acht te nemen, kunnen we met z’n allen de aarde goed achterlaten voor de volgende generaties. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie