Kies de juiste muurverf op je kantoor

Jordi Smit
Soms is je kantoor wel toe aan een flinke opknapbeurt. Een nieuwe look en feel in de kantoorruimte doet bovendien wonderen bij jou en je personeel; alleen al tijdens de brainstormsessies. Waar je misschien niet snel aan denkt, maar wat wel erg belangrijk is, is de verf die op de muren zit. Muurverf is hét element dat de sfeer van jouw kantoor bepaalt. Daarom is het waanzinnig belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Maar waar moet je aan denken tijdens je keuze voor muurverf? Wij zetten het op een rij.

Verschillende soorten muurverf

We zouden bijna willen zeggen: niets is zo belangrijk als muurverf. Een verkeerde keuze kan zo maar eens een onprettige sfeer in je kantoor opleveren. Het klinkt misschien gek, maar de kleur van jouw gekozen muurverf kan bijvoorbeeld de (lees: gevoelsmatige) grootte van de ruimte bepalen. Zo kan je kantoor plotseling een stuk hoger, smaller of juist breder lijken dan het daadwerkelijk is. Dit effect creëer je door slechts bepaalde muren een donkere of lichte kleur te geven. Bovendien zit er verschil in de verschillende soorten muurverf. Wees jezelf dan ook bewust van jouw keuze.

Latexverf

Latexverf is een soort muurverf dat zorgt voor een aangenamer klimaat, omdat het weinig vocht en lucht toelaat. Een ander voordeel van latexverf is dat het eenvoudig is schoon te houden. Belangrijk bij het aanbrengen: de muren dienen volledig glad te zijn voordat het de muren op gaat.

Structuurverf

Bij structuurverf heb je de keuze tussen grove of fijne structuurverf; hierbij dien je gebruik te maken van de juiste roller. Het aanbrengen van de verf is wat dat betreft dé methode om het effect en de structuur te creëren waar je naar op zoek bent. Een minder mooie of gerepareerde muur maskeren? Je kunt de structuurverf grof aanbrengen met de juiste roller, of gebruikmaken van glasvezelbehang.

Betonverf

Muurverf op beton kun je in een aantal gevallen door elkaar heen gebruiken. Houd andersom rekening met de verschillen tussen 1-component en 2-componenten producten voor beton. Met een 2-componentenverf voor binnen zorg je voor een optimale mechanische belastbaarheid. Specifiek op zoek naar betonverf? Budgetverf kan je helpen om de juiste keuze te maken en geeft je verder advies.

afbeelding van Jordi Smit
Door: JordiSmit

JordiSmit | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanJordi