Kick.start: Toogethr
'Ik was altijd al bezig met innovatie'

Kick.start: Toogethr

Redactie Baaz
Iedere editie van Baaz stellen we drie veelbelovende startups aan je voor. Vandaag aan het woord: Martin Voorzanger van Toogethr.

Iedere editie van Baaz stellen we drie veelbelovende startups aan je voor. Deze week verschijnen ze op de website. Gisteren was het woord aan Valentijn Bras van Scoupy, vandaag is dat Martin Voorzanger van Toogether. 

Toogethr

Toen Martin Voorzanger in zijn woonstad Amsterdam ging werken nam hij afscheid van zijn lease-auto. Hoewel hij met een fiets prima uit de voeten kon binnen de stad, was hij genoodzaakt om voor langere ritten gebruik te maken van het openbaar vervoer of een huurauto. Vreemd, vond Martin, er rijden dagelijks toch voldoende auto’s op de weg die een plekje over hebben? Gesterkt door die gedachte ging hij op zoek naar een app waarmee hij iemand kon vinden met wie hij mee kon rijden. Hij kwam bedrogen uit.

‘Ik vatte het plan op om zelf zo’n app te gaan bouwen. Ik werkte al geruime tijd bij TomTom en was altijd al bezig met innovatie. Het ondernemerschap trok mij en samen met Bart Selders begon ik aan het Toogethr-project waarmee we efficiënter kunnen omgaan met de resources in deze wereld.’ De app, die voor Android-toestellen, de iPhone en via de thuiscomputer beschikbaar is, geeft automobilisten de mogelijkheid meerijders te zoeken en met elkaar in contact te komen.

100 % ondernemer

Op 1 januari 2011 zegde Martin zijn baan op en stortte hij zich fulltime op zijn ondernemerschap. Hij begon met eigen kapitaal, maar wist later via subsidies, een incubatorprogramma en een stichting investeringen te werven. Precies een jaar later was de app beschikbaar voor consumenten.

Ondertussen kunnen Martin en Bart meer dan 20.000 gebruikers tellen die via de app carpoolafspraken maken. Zowel autobezitter als meerijder kunnen een oproepje plaatsen via de dienst. Via een anonieme chat kan er kennis worden gemaakt. Om je privacy te waarborgen, worden pas na akkoord je persoonlijke gegevens zichtbaar gemaakt. Ook is er de mogelijkheid om ritkosten te delen. Dat gebeurt volledig geautomatiseerd en via Toogethr zodat de afrekening pas na de rit plaatsvindt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie