Kennisprogramma Sterke Buurtverbinders van Oranje Fonds gestart

Kennisprogramma Sterke Buurtverbinders van Oranje Fonds gestart

Redactie Baaz

Het startsein voor het kennisprogramma Sterke Buurtverbinders van het Oranje Fonds is afgelopen weekend gegeven. In dit tweejarige programma, waar 18 organisaties voor geselecteerd zijn, ontvangen de deelnemers financiële ondersteuning, coaching, kennis en expertise. Zo versterkt het Oranje Fonds praktijken waarin buurtverbinders centraal staan.

Buurtverbinders zijn buurtbewoners die bewoners, initiatieven en organisaties met elkaar weten te verbinden. Buurtverbinders zijn onmisbaar in een gemeenschap waar sociale verbanden en onderlinge betrokkenheid niet vanzelfsprekend zijn.

Het Oranje Fonds en de Versterking van Buurtverbinders

Deelnemers van het programma ondersteunen buurtverbinders en geven hen meer handvatten om het aanwezige talent in de wijk beter te benutten, buurtbewoners te activeren en zelf signalen uit de wijk om te zetten in actie. Op deze manier worden talenten en krachten ingezet om een goede basis te leggen. Met als resultaat; sterke verbinding in buurten en wijken. Ook gaan deelnemers aan de slag met het ontwikkelen en borgen van gemeenschapsgericht werken in hun eigen organisatie en bij andere buurtorganisaties.

Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds: “Met dit programma willen we bijdragen aan vitale en veerkrachtige gemeenschappen. Buurtverbinders zijn belangrijk om signalen uit hun wijk om te zetten in actie en om buurtbewoners te mobiliseren bij buurtactiviteiten. Buurtbewoners voelen zich daardoor meer thuis in hun buurt en zien meer naar elkaar om. Dat zorgt uiteindelijk voor een betrokken samenleving. Een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat.”  

Het programma voor de geselecteerde deelnemers loopt nog t/m augustus 2025.

 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie