Kat of hond op kantoor zorgt voor meer productiviteit en minder stress

Kat of hond op kantoor zorgt voor meer productiviteit en minder stress

Redactie Baaz
Wil jij productiever werken? Wil jij een betere sfeer op de werkvloer? En wil jij minder stress op kantoor? Zorg dan je een hond of kat op kantoor neemt. In Silicon Valley is het al de normaalste zaak van de wereld om een kantoorhond of -kat te hebben, en ook in Nederland is het kantoordier steeds meer in trek.

In eerste instantie klinkt het wellicht wat tegenstrijdig, maar een dier op kantoor kan veel positieve effecten hebben op het bedrijf en de medewerkers. Zo kan een kantoorhond een goede manier bieden voor medewerkers op even een stukje te ontspannen, bijvoorbeeld door even met de hond te spelen of hem uit te laten. Uit onderzoek van de Universiteit van Virginia bleek namelijk dat medewerkers minder stresshormonen aanmaken als er een hond op kantoor rondloopt. Daarnaast zorgt een kantoordier dat er altijd een vrolijke medewerker rondloopt, ook op de meest stressvolle momenten.

Hond op Kantoor

Gedragspsycholoog Lotte Spijkerman zegt tegen Business Insider dat honden en katten beide hetzelfde, positieve effect hebben op medewerkers. “Ze zijn stressverlagend en productiviteitverhogend, en dat komt vooral doordat ze uit zichzelf met je interacteren en even bij je komen buurten. Daardoor word je eraan herinnerd dat je al heel lang met iets bezig bent en misschien even pauze moet nemen.”

LEES OOK: Vermijd stress en verhoog je werkplezier

Minder stress op kantoor zonder kat of hond op kantoor

Een kat of hond op kantoor kan de werkdag dus een stukje aangenamer maken, maar een ‘huisdier’ is niet voor elk kantoor een optie. Gelukkig zijn er nog meer mensen om de stress op kantoor zo laag mogelijk te houden. Zou hebben planten, citrusgeuren, voldoende beweging en frisse lucht bijvoorbeeld ook een positief effect op de productiviteit en sfeer.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie