Kapitaalinjectie voor flex space start-up: infinitSpace vindt flexibele werkruimte opnieuw uit

Kapitaalinjectie voor flex space start-up: infinitSpace vindt flexibele werkruimte opnieuw uit

Redactie Baaz
Commerciële vastgoedeigenaren die een deel van hun onroerend goed willen herpositioneren als flexibele werkruimte hebben momenteel slechts twee opties: deze ruimte helemaal zelf creëren, of deze verhuren aan één van de grote aanbieders van flexibele werkruimte.

De tech start-up infinitSpace (www.infinitSpace.com) heeft een gat in de markt geïdentificeerd: het biedt flexibele werkruimte als een white-label oplossing voor vastgoedeigenaren en heeft in minder dan zes weken een financiering van één miljoen euro bij elkaar verzameld. De investering zal worden gebruikt om het bedrijf op te schalen in de kernmarkten Duitsland, Israël, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De oprichters van infinitSpace zijn de voormalige MD van Noord- en West-Europa voor WeWork, Wybo Wijnbergen als CEO, zijn broer en veelvuldig  tech entrepreneur Wilco Wijnbergen als CTO, en voormalig directeur onroerend goed bij Mindspace, Elad Hod als CGO.

De in Amsterdam gevestigde start-up richt zich op alle vastgoedeigenaren die hun kantoorgebouw willen transformeren tot flexibele werkruimte. InfinitSpace biedt volledig operationele diensten aan vastgoedeigenaren en blaast gemeenschappelijke ruimtes en ander minder gebruikte zones in kantoorgebouwen opnieuw leven in.

Verschuivende vraag in de kantorenmarkt

De grootste unicorns van de wereld en vele S&P 500 corporaties hebben een deel van hun kantoor portfolio verschoven: via lidmaatschappen met aanbieders van flexibele werkruimte hebben zij de overgang gemaakt van traditionele lease naar korte termijn contracten van minder dan vijf jaar. Deze gewilde corporaties vinden momenteel onderdak via grote aanbieders van flexibele werkruimte in plaats van via eigenaren van kantoorvastgoed.

“Unicorns en grote corporaties hebben zich drie jaar geleden op deze trend gestort. Dit concept maakt het voor hen mogelijk om kantoorruimte uit te breiden of in te krimpen wanneer nodig, samen met andere voordelen van kortetermijn leasecontracten. Om aan deze vraag te voldoen, moeten vastgoedeigenaren een component van flexibele werkruimte toevoegen aan ieder A-status gebouw, in combinatie met het bieden van een geoptimaliseerde ervaring voor traditionele huurders. Zij die zich niet aanpassen aan deze nieuwe markt zullen een enorm risico lopen buiten de concurrentie te vallen”, zegt medeoprichter en CGO van infinitSpace, Elad Hod.

Wat is flex space, en hoe kunnen vastgoedeigenaren ervan profiteren?

Flexibele werkruimte is de evolutie van evolutie van co-working: evenals in een hotel worden voornamelijk flexibele individuele kantoorruimtes aangeboden, naast gedeelde en open zones. Het biedt ook een groot scala aan ondersteunende diensten aan de leden op basis van een all-inclusive formule. Het geheel zelf organiseren hiervan vereist heel wat knowhow en ervaring op het gebied van beheer, administratie, interieurinrichting, het vinden van huurders en het onderhouden van de gebouwen - allemaal zeer tijdrovende processen. Als gevolg hiervan gaan vastgoedeigenaren samenwerkingen aan met aanbieders van flexibele werkruimtes, waarbij zij invloed op de besluitvorming inleveren. De meerderheid van de aanbieders van flex space kijken alleen naar toplocaties, waardoor het moeilijk is voor commerciële eigenaren van onroerend goed in andere delen van de stad om huurders te vinden.

“Ons flexibele bedrijfsconcept geeft ons de mogelijkheid om zowel toplocaties als locaties buiten het centrum te bedienen. Als white-label aanbieder passen wij ons volledig aan aan de behoeften van vastgoedeigenaren wat betreft ontwerp en uitvoering terwijl de exploitatie van de ruimte onder hun merknaam blijft”, zegt medeoprichter en CEO Wybo Wijnbergen. “Het omvat concept, ontwerp en interieurinrichting, marketing en klantenwerving, community en event management, administratie en sales en onderhoud van de gebouwen. Community managers op locatie en onze speciale software garanderen een sterk verbeterde ervaring voor vastgoedeigenaren, huurders en gebruikers van de gebouwen.”

Inhouse software voor een soepele gebruikerservaring

InfinitSpace stelt speciaal ontworpen software ter beschikking die facility en office managementprocessen afhandelt en u verzekert van de beveiliging van het gebouw en van de IT-beveiliging op het hoogste niveau. De software beheert bovendien boekhoudprocessen en capaciteits- en community management, heeft een app voor huurders en ziet toe op veiligheidsmaatregelen tijdens de pandemie.

“Onze software zorgt voor een allesomvattende en soepele gebruikerservaring voor eigenaren, huurders én gebruikers van de ruimtes”, merkt medeoprichter en CTO Wilco Wijnbergen op.

Bedrijfsontwikkeling en lokale gemeenschappen

InfinitSpace wil de flexibele werkruimte democratiseren: werknemers en werkgevers zouden toegang moeten hebben tot flexibele werkruimtes van hoge kwaliteit binnen een reisafstand van 15 minuten, waarbij de CO₂-voetafdruk verminderd wordt. Bovendien wordt het belang van lokale gemeenschappen vaak verwaarloosd in grote steden: door mensen met verschillende professionele achtergronden bij elkaar te brengen in een flexibele werkruimte, beoogt infinitSpace diversiteit, uitwisseling en economische weerbaarheid te stimuleren.

Volgens de investeerders vraagt de internationale vastgoedmarkt om een nieuwe aanpak en nieuwe oplossingen voor de huidige uitdagingen: “InfinitSpace heeft deze behoeften herkend en biedt oplossingen op maat voor alle doelgroepen: vastgoedeigenaren, huurders én gebruikers van de kantoorruimtes. De component van duurzaamheid en het idee van de community samen hebben ons definitief overtuigd. We zijn er trots op het team te ondersteunen bij de realisatie van zijn doelen en zijn enthousiast over de transformatie van de kantoorvastgoedmarkt die infinitSpace zal helpen vormgeven”, zegt Oliver Linde, vertegenwoordiger van JLR Star, een particuliere investeringsmaatschappij gevestigd in Londen, VK.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie