Kantoorruimte nodig? Concurreren geblazen!

Kantoorruimte nodig? Concurreren geblazen!

Redactie Baaz

Menig makelaar stelt dat de woningmarktzeepbel binnen een jaar of twee zal spatten. Tegelijkertijd groeit de vraag naar kantoorruimte met reuzensprongen: rapportage van makelaarsnetwerk Dynamis wijst uit dat 2018 een topjaar was voor de kantorenmarkt.

Het afgelopen jaar is zo’n 1,6 miljoen vierkante meter aan kantoorruimte afgehuurd of –gekocht. Gelijksoortige cijfers deden zich voor het laatst in 2008 voor. Begin 2017 stond ruim 5 miljoen vierkante meter te huur of te koop; afgelopen jaar een 20% minder. Sinds 2016 neemt het pandenaanbod fors af, terwijl de vraag in stijgende lijnen groeit.

LEES OOK: Crisis nabij: vertrouwen in huizenmarkt blijft dalen

Kantoorruimte

Een vermindering in aanbod is niet simpelweg te wijten aan het feit dat stilstaande huur in beweging komt: in tegendeel, centrumlocaties worden met regelmatig omgebouwd tot woonpanden, het aantal kantoorzoekenden stijgt, en een groter percentage komt zonder zakelijke huisvesting te zitten.

Rick van Zwet, Research Manager bij Dynamis: ‘De concurrentiestrijd om de vierkante meter in binnensteden is opgelaaid, waarbij de kantorenmarkt steeds meer terrein wint. In 2019 zal deze strijd tussen verschillende functies verder verhevigen.’
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie