Kaasfonduerestaurant Smelt opent met crowdfunding een nieuwe locatie in de Korte Putstraat in Den Bosch

Kaasfonduerestaurant Smelt opent met crowdfunding een nieuwe locatie in de Korte Putstraat in Den Bosch

Redactie Baaz

Kaasfonduerestaurant Smelt opent na het succes in Amsterdam een vestiging in de culinaire hoofdstraat van Den Bosch: de Korte Putstraat. Voor de opening is een crowdfunding gestart via CrowdAboutNow. Smelt is een fonduerestaurant waar kaasfondue op sterrenniveau wordt geserveerd, in een warme en toegankelijke café setting. De financiering uit de crowdfunding wordt gebruikt om een restaurant in de Korte Putstraat over te nemen en te verbouwen.

Kaasfonduerestaurant 

Restaurant Smelt is opgestart door drie hotelschool vrienden en is ontstaan uit een samenwerking van café de Doffer en kaasspeciaalzaak de Kaaskamer in Amsterdam. Het restaurant serveert vijf kaasfondues: van de klassieke Zwitserse en Hollandse variant tot vernieuwende combinaties met bier of truffel. 

Ondernemers Gijs Remijnse en Rens Wattimena zijn vanaf het begin nauw betrokken bij het restaurant: “Smelt is een geweldig concept. Doordat we vanaf het begin betrokken zijn, nemen wij veel kennis van het concept mee naar de lancering van het restaurant in het Zuiden”, vertelt Wattimena. “Ja, want Amsterdam is niet onze stad, ons hart ligt in Den Bosch” vult Remijnse aan. 

De culinaire hoofdstraat van Den Bosch

Het restaurant opent in de Korte Putstraat in Den Bosch. Hier kunnen de ondernemers een pand van een bestaand restaurant overnemen. “Dit is geweldig, het is een droom om een restaurant te kunnen openen in dé culinaire hoofdstraat van Den Bosch. We zijn ervan overtuigd dat ons restaurant een warm onthaal krijgt van de bourgondische Bosschenaren.”, aldus Remijnse. 

Crowdfunding

Er is een crowdfunding gestart via CrowdAboutNow om de overname te financieren. Ook zal het bedrag gebruikt worden om de inrichting het echte ‘Smeltgevoel’ te geven en het dakterras op het pand in gebruik te nemen. De ondernemers kiezen er bewust voor om dit met crowdfunding te financieren: “We vinden het heel tof om samen met bekenden en andere fans van Smelt deze stap te kunnen zetten, zo brengen we samen Smelt naar ‘S-Hertogenbosch!”. 

De crowdfunding is een lening. Om de overname te financieren is minimaal 105.000 euro nodig, het ondernemersduo streeft naar 210.000 om het restaurant gelijk naar smaak te verbouwen.

Korte pitch video.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie