JOOLZ GEO³ KINDERWAGEN BEKROOND MET RED DOT EN iF DESIGN AWARD 2023
Joolz wint Design Award

JOOLZ GEO³ KINDERWAGEN BEKROOND MET RED DOT EN iF DESIGN AWARD 2023

Redactie Baaz

Het Nederlandse premium kinderwagenmerk Joolz heeft met de Joolz Geo³ kinderwagen twee internationale designprijzen gewonnen: de Red Dot Award en iF DESIGN AWARD. De Joolz Geo³ won beide onderscheidingen binnen de categorie ‘product design’, wat Joolz’ toewijding aan kwaliteit, functionaliteit en esthetiek in het ontwerp van hun producten onderstreept. Het zijn de vierde en vijfde designprijs die Joolz in ontvangst neemt. Daarmee blijft het merk een standaard zetten voor innovatief design binnen de kinderwagenindustrie.

Een kinderwagen geschikt voor de meest uiteenlopende avonturen

Alle kinderwagens van Joolz zijn ontworpen met een duidelijk doel: de nieuwe generatie ouders in hun kracht zetten door het ze zo makkelijk mogelijk te maken om er samen met hun kind(eren) op uit te gaan. Met deze missie in gedachten, lanceerde het kinderwagenmerk in 2022 de Joolz Geo³, met verschillende designupgrades ten opzichte van de voorgaande generaties Geo. De wagen is ontworpen om ouders het ultieme gemak en comfort te bieden tijdens alle avonturen met hun kinderen. De Geo³ brengt je namelijk overal; van ruige bospaden tot kasseien. Dankzij bescherming tegen alle weersinvloeden in de wieg en stoel en de anti-lekwielen ga je moeiteloos buiten de gebaande paden. Joolz’ stevigste en ruimste kinderwagen beschikt bovendien over een extra grote mand en biedt de mogelijkheid om uit te breiden naar een duo-kinderwagen. De unlimited stroller is verkrijgbaar in stijlvolle kleuren waarvan de stof gemaakt is van gerecyclede plastic flessen (rPET).

 

Irene Muller, Marketing en Brand Director bij Joolz: “De erkenning van zowel de Red Dot als de iF award voor de Joolz Geo³ maken ons ontzettend trots. Bij Joolz streven we niet alleen naar functionele en gebruiksvriendelijke producten die het leven van ouders makkelijker maken, maar ook naar een stijl die aansluit op de nieuwe generatie ouders. Deze awards onderstrepen de inspanningen van ons toegewijde team en inspireren ons om te blijven streven naar excellentie in al onze ontwerpen.”

 

Vijf designprijzen

De iF DESIGN AWARD is een van de oudste en meest gerenommeerde designcompetities ter wereld. Elke inzending wordt beoordeeld aan de hand van vijf criteria: vorm, differentiatie, functionaliteit, idee en impact. In totaal werden bijna 11.000 inzendingen uit 56 landen ingediend, maar de Joolz Geo³ overtuigde de 133-koppige jury van onafhankelijke experts wereldwijd vanwege zijn veelzijdigheid. De Red Dot Award, die door experts wordt uitgereikt aan innovaties met een design van hoge kwaliteit, wordt uitgereikt op basis van onder andere functionaliteit, esthetische aantrekkelijkheid, innovatie en ontwerp. Het is de vierde Red Dot Award die Joolz in ontvangst neemt: eerder werden de Geo (2015), Day3 (2019) en Aer+ (2022) bekroond in dezelfde categorie.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie