Jongeren onrustig zonder mobieltje

Redactie Baaz
Jongeren zijn gek op sms'en, wel twee keer meer dan een gemiddelde Nederlander. Dat blijkt uit onderzoek van T-Mobile. Zonder mobieltje voelen jongeren zich onthand.

Bijna de helft van de jongeren checkt een sms altijd op spelling voor verzending. De voornaamste redenen onder jongeren om te sms’en zijn om afspraken te maken (80%) en als alternatief wanneer ze geen zin hebben om te bellen (59%). Dit blijkt uit onderzoek van MeMo in opdracht van T-Mobile dat is uitgevoerd onder bijna 1.400 Nederlanders.

Ruim een derde van de Nederlanders verliest de mobiele telefoon geen seconde uit het oog. Ongeveer een gelijk aantal checkt de telefoon elke vijf minuten op mogelijke berichten. 32 procent van de jongeren kijkt altijd meteen wanneer zij een sms ontvangen terwijl anderen pas kijken als het hun uitkomt. 57 procent van de respondenten beantwoordt ieder sms’je dat binnenkomt.

40 procent van de vrouwen sms’t meer dan dat ze belt. Mannen daarentegen bellen liever even (57%). Vrouwen sms’en vaker de vraag hoe het met iemand gaat dan mannen (49% tegen33%). Ook laten meer vrouwen dan mannen via sms weten dat ze aan iemand denken of om iemand geven (46% tegen 28% van de mannen).

Vrouwen kunnen ook moeilijker zonder mobiele telefoon (11%) dan mannen (5%). Mannen kunnen moeilijker zonder seks,14% van de mannen geeft aan liever een maand zonder telefoon te leven dan een maand zonder seks terwijl dit voor slechts 4% van de vrouwen geldt. Voor jongeren staat de mobiele telefoon op de tweede plek van zaken die geen maand gemist kunnen worden en staat daarmee onder andere boven televisie, seks en koffie.

28% van de jongeren voelt zich onrustig zonder mobiele telefoon. Zij hebben het gevoel van alles te missen (20%). Jongeren beheersen het sms’en beter dan gemiddeld Nederland, zij typen zonder erbij na te denken omdat ze vaak precies weten waar de letters zitten.

Bron: www.t-mobile.nl

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie