Jonge ondernemers importeren steeds vaker een Duitse auto

Jonge ondernemers importeren steeds vaker een Duitse auto

Redactie Baaz
Als ondernemer zijn er een paar zaken waar je echt niet zonder kan. Een plek om te werken is daar er daar één van. Quasi even belangrijk als een goede werkplek is een wagen. Een auto is niet alleen een representatie van de zaak maar ook een ontzettend handig middel om je van afspraak naar afspraak te brengen. De hamvraag is daarbij natuurlijk: welke auto moet je jezelf nu aanschaffen? Waarom niet doen zoals steeds meer jonge ondernemers en een Duitse auto importeren?

De populaire Duitse markt

Steeds meer Nederlanders en jonge ondernemers opteren ervoor om een Duitse auto te importeren via diensten als Dasimport.nl. De reden waarom valt niet ver te zoeken: het is goedkoper en het aanbod is een stuk groter. Dat tweede is ook niet meer dan logisch: de Duitse automarkt is een stuk groter en omvangrijker te noemen dan bijvoorbeeld de Nederlandse is. Het logische gevolg is dan ook dat je veel meer kans hebt je droomwagen terug te vinden in Duitsland dan in Nederland. Zeker de tweedehandsmarkt bij onze oosterburen is gigantisch te noemen. Waarom zou je dan ook weken spenderen aan het zoeken naar je droomwagen hier als je binnen de paar minuten verschillende opties gevonden hebt in Duitsland?

De goedkope Duitse markt

Bovendien is de Duitse markt een stuk goedkoper in de aankoop dan de Nederlandse automarkt onder andere door het gigantische verschil in aanbod. Komt nog eens bij dat je bij de import van een wagen ouder dan 6 maanden en met minstens 6000 km op de teller de btw moet betalen van het land in kwestie waar je de wagen aankoopt. Die paar percenten kunnen een groot verschil in de portefeuille betekenen. Natuurlijk vraag je jezelf dan af wat de BPM is die je zult moeten betalen op je prachtige geïmporteerde wagen. Op de site van dasimport.nl kan je zonder enig probleem Dasimport BPM berekenen. Zo kan je helemaal voor jezelf ontdekken hoe veel goedkoper het eigenlijk is. Zo kan je helemaal voor jezelf begrijpen waarom net zo veel jonge ondernemers opteren voor de import van een Duitse wagen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie