Jonge ondernemer vaak onwetend over aftrekbaarheid AOV-premie

Jonge ondernemer vaak onwetend over aftrekbaarheid AOV-premie

Redactie Baaz

Meer dan de helft van de ondernemers tussen de 18 en 34 jaar weet niet dat de premie voor een arbeidsongeschiktheids­verzekering aftrekbaar is bij de belasting.

Oudere ondernemers beschikken vaker over deze kennis: van de ondernemers tussen 35 en 49 jaar weet 65 procent dat de premie voor een arbeidsongeschiktheids­verzekering (AOV) aftrekbaar is.

Dat blijkt uit de Ondernemersbarometer van Allianz Benelux, een onderzoek naar de diepere drijfveren, zorgen en afwegingen van ondernemers. Aan het onderzoek namen ruim 1.100 ZZP’ers en MKB’ers deel.

Groot MKB’ers hebben AOV op orde

Ondanks dat het merendeel van de ondernemers boven de 35 jaar weet dat de premie voor een AOV aftrekbaar is, kiezen de meeste ondernemers ervoor om geen AOV af te sluiten. Circa 8 op de 10 ondernemers heeft geen AOV afgesloten.

De groot MKB’er blijkt zijn AOV-zaken het beste op orde te hebben; 62 procent van de ondernemers in het groot MKB is verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid ten opzichte van 37 procent van de klein MKB’ers en 17 procent van de ZZP’ers.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie