Jonge bestuurders krijgen veiligheidstraining van Ford

Redactie Baaz
Het Driving Skills For Life (DSFL)-programma van Ford biedt gratis praktijktraining voor 17- tot 24-jarigen, zodat zij nóg veiliger gaan rijden.

Deskundige rij-instructeurs trainen de deelnemers in kleine groepjes in het herkennen van risico’s, snelheid en remafstand en afleiding in het verkeer. In veertien Europese landen profiteren jaarlijks meer dan 7.000 jonge mensen van deze training van Ford. Driving Skills for Life komt  van 28 t/m 30 september naar Nederland.

DSFL-deelnemers kunnen nu ook gebruikmaken van ‘WheelSwap’. Deze baanbrekende virtual reality-ervaring laat automobilisten en fietsers zien hoe onzorgvuldig rijgedrag op zijn minst huiveringwekkend en mogelijk zelfs fataal kan zijn voor hun medeweggebruikers. Het is een onderdeel van de Ford-campagne ‘Share The Road‘, die probeert harmonie tussen fietsers en automobilisten te creëren. Na twee weken deelname aan het experiment gaf ruim 60% van de deelnemers aan dat ze hun rijgedrag zouden veranderen.

Wereldwijd beschikbaar in 41 landen

Na de start van het programma 15 jaar geleden in Amerika, is DSFL in 2018 wereldwijd beschikbaar in 41 landen. Wereldwijd hebben er al meer dan 1.000.000 jonge automobilisten deelgenomen. Tot op heden is er door Ford in Europa al bijna $ 20 miljoen geïnvesteerd in het programma.

Jonge automobilisten in de leeftijd van 17 tot 24 jaar die nog betere weggebruikers willen worden kunnen zich aanmelden via www.drivingskillsforlife.nl.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie