Jitse Rupp en Bas Scheele treden toe als partner bij torq.partners Benelux

Jitse Rupp en Bas Scheele treden toe als partner bij torq.partners Benelux

Redactie Baaz

Torq.partners kondigt aan dat Jitse Rupp (46) en Bas Scheele (37) zijn toegetreden als partneraandeelhouders. Met de aanwinst van de twee partners is het consultancykantoor in staat om in Nederland flinke groei te realiseren en hun diensten uit te breiden. torq.partners levert advies en parttime financiële ondersteuning aan startups en scaleups, die behoefte hebben aan professionele expertise, maar nog geen volledig finance team aan boord hebben. Daarnaast wordt door de toetreding van deze partners het dienstenportfolio uitgebreid met corporate finance, waardoor eigenaars van snelgroeiende bedrijven en investeerders nu ook begeleid kunnen worden bij verkoop van ondernemingen.

Jitse Rupp en Bas Scheele

Jitse Rupp gaat zich in zijn functie met name richten op zijn werkzaamheden als parttime CFO, het arrangeren van bancaire financieringen en het financieel herstructureren van organisaties. Jitse heeft een achtergrond bij Deloitte en Danone en heeft hij bij diverse startups en scaleups een directierol als CFO bekleed. Bas Scheele gaat zich binnen torq.partners met name richten op transactieondersteuning: zowel het aantrekken van groeikapitaal als het adviseren bij de aan- en verkoop van bedrijven. Bas neemt veel ervaring mee, mede door zijn rol als M&A adviseur bij Boer & Croon en Deloitte. Daarnaast heeft hij diverse overnames en investeringen begeleid vanuit Bridgestone.

Sterke internationale groeiambities

torq.partners is een van origine Duits financieel advieskantoor, opgericht in 2020, met een focus op snelgroeiende bedrijven en heeft inmiddels zo’n 100 fte in dienst. Het bedrijf is sinds 2022 in Nederland actief. Daar bestaat het team nu uit drie partners en vier werknemers. De Nederlandse tak van torq.partners wil binnen afzienbare tijd groeien naar een advieskantoor met 20 medewerkers en de groep verder ondersteunen met de internationale ambities.

Yori May, Managing Partner Benelux: “Met de komst van Jitse en Bas halen we op strategisch en visionair vlak twee zwaargewichten in huis. Met hen kunnen we de ambitie om een full-service financieel advieskantoor te worden in korte tijd waarmaken. Daarmee hebben we een unieke positie in de markt, waarin we zowel financiële ondersteuning als corporate finance advies bieden. Met onze volledige focus op startups en scaleups maken we goed financieel advies toegankelijk voor alle Nederlandse innovatieve bedrijven.”

Jitse Rupp: “Ik kijk ernaar uit om torq.partners met mijn kennis en ervaring naar het volgende niveau te brengen. Het is mijn persoonlijke passie om founders zo goed mogelijk te ondersteunen in iedere groeifase van hun bedrijf. Dat gaat van advies over de nieuwste systemen om hun finance operatie efficiënt in te richten, tot het bieden van alternatieve financieringsvormen, passend bij de dynamiek van een snelgroeiend bedrijf. Met onze expertise willen we founders helpen de beste financiële beslissingen te maken.”

Bas Scheele: “Onze ambitie is om de standaard in financieel strategisch advies te worden voor snelgroeiende bedrijven in elke fase. Van de eerste kapitaalronde tot aan de exit. De bedrijven die wij dagelijks zien, en de ontwikkelingen waarmee zij industrieën dwingen tot innovatie, zijn van cruciaal belang voor onze economie. Met torq.partners willen wij hen voorzien van eerlijk, allround en kwalitatief advies om nog sneller te innoveren. Ik vind het geweldig om hier mijn bijdrage aan te kunnen leveren.”

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie