Je kantoortuin netjes houden met een hogedrukreiniger

Redactie Baaz
Een kantoortuin is natuurlijk een geweldige aanvulling op je kantoorruimte; je medewerkers kunnen heerlijk ontspannen en tussendoor even lekker een frisse neus halen. Maar op het moment dat je vergeten bent welke kleur de tegels van origine ook alweer hadden, is het toch echt wel tijd voor een schoonmaakbeurt.

Dit hoeft gelukkig helemaal niet zoveel tijd te kosten als je misschien zou denken; met een hogedrukreiniger is die klus zo geklaard. Met deze handige tips weet je precies hoe en waar je die hogedrukreiniger het beste kunt gebruiken.

1. Huren of toch kopen?

Hoewel het aanschaffen van een hogedrukreiniger ook op privévlak veel voordelen met zich mee kan brengen (het schoonmaken van je achtertuin, auto of fiets), is het ook mogelijk deze te huren. Dit is vooral afhankelijk van de grootte van je kantoortuin en het feit of je de hogedrukreiniger ook voor privé of andere doeleinden kunt gebruiken. Denk hier vooraf even goed over na.

2. De juiste druk en accessoires

Iedere hogedrukreiniger heeft zo zijn eigen capaciteiten en bijbehorende accessoires. Een hogedrukreiniger met hoge capaciteit is zwaarder en krijgt klussen natuurlijk sneller geklaart dan een hogedrukreiniger met lage capaciteit. Denk ook goed na over de aanschaf van eventuele accessoires als borstels of verschillende mondstukken. Ideaal om ook de muren even goed onder handen te nemen.

3. Zorg voor de juiste handeling

Of jij nu zelf aan het schoonmaken gaat of een van je medewerkers de handen uit de mouwen steekt; zorg ervoor dat iedereen de juiste handelingen gebruikt. Een hogedrukreiniger met hoge capaciteit is bijvoorbeeld best zwaar, en een verkeerde manier van tillen kan zomaar tot fysieke kwaaltjes leiden.

4. Een goede voorbereiding

Om de klus goed en snel te klaren is een goede voorbereiding essentieel. Zorg dat de hele kantoortuin vrij van meubilair is zodat je alles direct onder handen kunt nemen. Laat middelen die even in moeten werken dit van te voren doen, voordat je met de hogedrukreiniger aan de slag gaat. Zorg natuurlijk ook dat je alle benodigde accessoires en mondstukken binnen handbereik hebt.

5. Vermijd chemische producten

Chemische producten zoals groene aanslagreiniger zijn slecht voor het milieu; maar ook voor de mens. Mocht je deze producten dus toch willen gebruiken, zorg dan dat de kantoortuin de dag van schoonmaak even niet gebruikt wordt. Om mogelijke irritatie te voorkomen (en een steentje bij te dragen aan het milieu) kun je ook gewoon op zoek gaan naar milieuvriendelijke oplossingen; deze zijn er genoeg!

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie