Je kan je weer inschrijven voor ondernemersprijs Oranje Handelsmissiefonds

Je kan je weer inschrijven voor ondernemersprijs Oranje Handelsmissiefonds

Redactie Baaz
Nederlandse ondernemers met exportambities kunnen zich inschrijven voor het Oranje Handelsmissiefonds (OHMF), dat dit jaar zijn vijfjarig bestaan viert.

De initiatiefnemers ING, KLM, MKB-Nederland en het ministerie van Buitenlandse Zaken, in samenwerking met RVO.nl, helpen ieder jaar tien winnaars bij het verwezenlijken van hun internationale ambities door hen te ondersteunen bij het opzetten en uitbreiden van hun internationale netwerk en het sluiten van contracten met partners over de grens.

Zo maken deelnemers kans op hulp bij hun exportambities met een prijzenpakket dat onder andere bestaat uit deelname aan een handelsmissie of internationaal beursbezoek, inclusief uitgebreide voorbereiding, begeleiding en KLM-vliegtickets, persoonlijk advies van experts en een-op-een gesprekken tijdens de Ambassadeursconferentie.

Vijfjarig jubileum

De troonswisseling op 30 april 2013, vijf jaar geleden, is voor de initiatiefnemers van het fonds aanleiding geweest om hun krachten en ervaringen op exportgebied te bundelen en het Oranje Handelsmissiefonds op te richten. 

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan regelmatig op staatsbezoek om Nederland te ondersteunen in de positie als exportland. Het koninklijk paar vervult dan ook een belangrijke rol als het gaat om internationale handelsbevordering. Om het vijfjarig bestaan feestelijk te vieren, biedt het fonds dit jaar extra prijzen aan, ook voor niet-winnaars.

Het fonds opent deuren

De afgelopen edities van het Oranje Handelsmissiefonds waren zeer succesvol. In de afgelopen vijf jaar zijn vijftig mkb-bedrijven geholpen om voet aan de grond te krijgen in het exportland van hun keuze met een programma en netwerk op maat. 

In sommige gevallen verwerkten winnende ondernemers al binnen één jaar hun eerste buitenlandse order. Sinds de oprichting in 2013 hebben meer dan 22 handelsmissies en 22 internationale beursbezoeken plaatsgevonden in 28 steden wereldwijd waaronder New York, Parijs, Bogota, Tokio, Washington en Rio de Janeiro.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie