Je auto verkopen via internet

Je auto verkopen via internet

Redactie Baaz
Auto's verkopen en kopen is iets waar we graag goed over nadenken. Door beide goed aan te pakken kunnen er immers honderden of zelfs duizenden euro's bespaard worden. Het is dus wel de moeite om goed op te letten bij de aan- en verkoop van een auto.

Het belang van een goede taxatie

Als je vaker een auto gekocht of verkocht hebt dan kan je wel een aardige inschatting maken van de waarde van je auto. Daarbij helpt de ANWB je graag met hun online tool. Bij een garage doet men dit ook wel, maar houd er rekening mee dat garagehouders conservatief zijn in hun taxatie. Zeker wanneer er sprake is van inruil. Het loont daarom meestal om je auto te laten taxeren bij meerdere garages. Een beter idee is het om online te kijken. Marktplaats is een bekend adres voor de verkoop van auto's, maar er zijn ook plekken waar je je auto gegarandeerd en snel kwijt kunt.

Wanneer je auto verkopen?

Het ideale moment om je auto te verkopen bepaal je natuurlijk vooral zelf. Op dit moment zitten de autoverkopen weer in de lift, dus allicht krijg je een betere prijs dan enkele maanden geleden. Misschien ben je toe aan een nieuwe of vertoont je oude te veel defecten. In dat laatste geval kun je je auto betrouwbaar kwijt via Wijkopenautos.nl. Hier wordt je auto gegarandeerd ingekocht en kun je ook direct online de actuele taxatiewaarde bekijken. Het voordeel van een dergelijk bedrijf is dat je er altijd terecht kunt en het moment waarop of de staat waarin je je auto verkoopt dus niet zo heel veel uitmaakt.

Zekerheid en betrouwbaarheid

Behalve een goede prijs of goede inruildeal en weinig gedoe, wil je natuurlijk ook zekerheid omtrent je deal en auto. Je moet er van op aan kunnen dat je van alle administratieve lasten verlost wordt en dat je eventuele nieuwe auto geen addertjes onder het gras heeft. Het loont altijd, of je nou online of offline je auto verkoopt, om eens even te kijken wat er online over een bedrijf te vinden is en wat andere klanten vinden. Klantenreviews geven vaak wel een goed beeld van een bedrijf. Zeker wanneer deze ook extern te vinden zijn. Bij een online inkoopbedrijf waar klanten tevreden over zijn zit je doorgaans wel goed.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie