IT-ers: Vakantiespreiding gevaar voor IT-projecten

Redactie Baaz
Het merendeel van de IT-ers vindt vakantiespreiding slecht voor de voortgang van IT-projecten. Werkend Nederland komt stil te liggen.

De enqute is gehouden onder de deelnemers aan de First Life IT Borrel van 13 mei in Amsterdam. Twee op de drie respondenten waren het eens met de stelling: "Vakantiespreiding is slecht voor de voortgang van ICT-projecten in Nederland." De enqute werd gehouden op de eerste werkdag na de lange periode waarin Pasen, Koninginnedag, Hemelvaartdag, Bevrijdingsdag en Pinksteren tot vielen.

Laag pitje
Heel werkend Nederland is stil komen te liggen ten gevolge van deze lange vakantieperiode. Veel mensen zijn twee weken vrij geweest. Dat belooft wat voor de zomer, als ten gevolge van de vakantiespreiding de Nederlandse economie op een zeer laag pitje komt te staan. Kennelijk delen de meeste IT-ers de bestaande zorgen over de effecten hiervan op de voortgang van grote IT-projecten. Dat zegt Victor de Pous, initiator van de First Life netwerkevenementen voor de IT-sector. Er is een schreeuwend tekort aan IT-ers. Het is zaak de arbeidsproductiviteit juist op te voeren, in plaats van af te remmen ten gevolge van vakantiespreiding. De maatschappelijke gevolgen dreigen uit de hand te lopen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie