'Is uw digitale archief nog wel bruikbaar?'

Redactie Baaz
Bedrijven die gegevens opslaan op verouderde tapes kunnen tot de ontdekking komen dat belangrijke informatie voor altijd verloren is, melden experts van Kroll Ontrack.

De bekendste aanbieder van 'data recovery' roept bedrijven op zich ervan te vergewissen dat de informatie die ze nodig hebben overgezet is op moderne mediadragers. Dit is noodzakelijk om aan wettelijke richtlijnen te voldoen en om gegevens terug te kunnen halen bij eventueel gegevensverlies.

Bedrijfsback-up
Verzoeken om gearchiveerde informatie kunnen uiteenlopen van interne documenten tot een enkele e-mail of zelfs een gehele bedrijfsback-up. Het is belangrijk precies te weten waar deze informatie zich bevindt en hoe het bereikt kan worden, zegt Rob Douben, Country Manager Benelux van Kroll Ontrack. Gegevens worden steeds vaker elektronisch opgeslagen en we hebben de laatste 20 jaar een zeer sterke toename gezien in het aantal recovery-aanvragen. Bedrijven moeten zich ervan verzekeren dat hun opslagplaatsen in orde zijn en back-ups correct uitgevoerd worden.

Sommige organisaties hebben elektronische gegevens die al decennialang bewaard worden. De kans dat deze in de loop der tijd beschadigd zijn of niet meer teruggehaald kunnen worden, is redelijk groot. Het terughalen van beschadigde of onbereikbare gegevens kan kostbaar zijn en vergt speciale apparatuur. Door een up-to-date archief aan te leggen en gegevens op te slaan op moderne gegevensdragers kan het terughalen van gegevens snel en pijnloos gebeuren.

Verleden
Het is belangrijk voor een bedrijf om zowel naar het verleden als naar de toekomst te kijken. Door het bijhouden van archieven en eenvoudig toegang te creren tot informatie op moderne gegevensdragers zullen de opslagkosten dalen, handelt de onderneming (meer) in overeenstemming met wettelijke regelgeving en zal belangrijke informatie sneller voor handen zijn, voegt Douben toe.

Kroll Ontrack is de grootste en naar eigen zeggen meest ervaren wereldwijde aanbieder van data recovery-diensten en oplossingen. Het bedrijf kan verloren of gecorrumpeerde data van ieder besturingssysteem en van ieder type storage-apparaat terughalen met behulp van honderden eigen tools en technieken.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie