Is dit de meest duurzame startupcommunity in ons land?

Is dit de meest duurzame startupcommunity in ons land?

MVO
Redactie Baaz

Het Cambridge Innovation Center (CIC) presenteerde recent de uitbreiding van 3.500 m2 in het Groothandelsgebouw in het Central Business District van Rotterdam.

Hiermee viert CIC het succes van de nog steeds groeiende community van inmiddels bijna 150 innovatieve startups, gevestigde bedrijven en investeerders. Het succes van de eerste fase leidde al snel tot de vraag naar nog meer vierkante meters creatief vormgegeven ruimte. Kraaijvanger Architects ontwierp ook voor deze tweede fase het interieur met een focus op duurzaamheid en innovatie, waardoor CIC al 8.300 m2 flexibele kantoorruimte verhuurt en nog steeds groeiende is.

In het ontwerp dat Kraaijvanger Architects maakte i.s.m. CIC's eigen design team, krijgen de meer dan 100 nieuwe kantoor-, vergader- en ontmoetingsruimtes een volledig nieuwe ‘Urban Jungle look en feel’ waarbij de focus op gezondheid, duurzaamheid en innovatie ligt.

Deze tweede fase is een aanvulling op fase 1 en fungeert als ‘een nieuwe buurt om te innoveren’ met een andere look en feel dan fase 1. Dit wordt onderstreept door de vele kleurrijke vergaderruimtes, de secret room en een grote diversiteit aan kantoorruimtes.

Er is zelfs voorzien in een ruimte voor ‘maker & hacker’ activiteiten. Daarbij zijn er diverse aangename ontmoetingsplekken en een tweede ‘kitchen’ en ‘living room’. Het ontwerp sluit volledig aan op de doelgroep van CIC; jonge bedrijven die actief zijn in de ICT, techniek en creatieve sectoren.

Duurzaam en gezond

In de keuze voor materialen is maximaal ingezet op circulaire materialen. Planten spelen een belangrijke rol binnen de urban jungle bij CIC. Ze zuiveren, bevochtigen de lucht en maken de werkomgeving gezonder. Het groenconcept heeft Kraaijvanger Architects samen met Green Fortune ontwikkeld.

In het hele kantoor zijn innovatieve groentoepassingen te vinden zoals de Tubegardens in de gangen, een plantenwand en de door Green Fortune nieuw ontwikkelde Plantchandeliers met automatische bewatering in de keuken.

Kraaijvanger Architects werkte ook in deze fase samen met Arttenders die kunst van lokale kunstenaars heeft geïntegreerd en zijn er nog méér circulaire materialen gebruikt. Hiervoor werd Studio Spass betrokken om een unieke interpretatie te geven op de ‘Urban Jungle living room’.

Cambridge Innovation Center

CIC Rotterdam’s startups hebben in het afgelopen jaar meer dan 3 miljoen euro opgehaald en bovendien 100 banen gecreëerd. Het Cambridge Innovation Center (CIC), huisvester van één van ’s werelds grootste startup communities, begon vier jaar geleden met de reis naar Rotterdam, de eerste internationale locatie van CIC.

Middels een sterke basis en met de hulp van fantastische partners, opende CIC in de zomer van 2015 de “Beta space” - met coworking bureau’s in een open ruimte. In september 2016 werd de officiële opening van de eerste 4.000m2 groots gevierd met klanten, partners en pers. CIC Rotterdam biedt flexibele kantoren, co-working, evenement ruimten en hoogwaardige voorzieningen en fungeert als toegangspoort tot Europa.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie