iRex komt met afgeslankte iLiad

iRex komt met afgeslankte iLiad

Redactie Baaz
iRex Technologies, bekend van de digitale lezer Iliad waar ondermeer NRC Handelsblad op verschijnt, heeft een eenvoudiger versie op de markt gezet.

De iLiad Book Edition is een eenvoudiger en 'voordeliger' versie van de normale iLiad. De lezer is niet uitgerust met ingebouwde draadloze netwerkvoorzieningen voor het kunnen downloaden van het laatste nieuws, maar wijkt verder niet af van de oorspronkelijke iLiad. De Book Edition, die 499 euro gaat kosten, komt standaard met vijftig volledige boekwerken. Onnodig om nog te kiezen welke boeken je mee op reis neemt, de iLiad Book Edition heeft een geheugen dat kan worden uitgebreid tot 8 Gigabyte, voldoende voor een hele bibliotheek in de rugzak.

Papier
De Iliad heeft altijd veel aandacht getrokken door het speciale scherm, dat oogt als echt papier. Het is dan ook geen lcd-scherm, maar werkt met miniscule zwarte en witte balletjes, die met een klein stroompulsje naar het oppervlak of juist omlaag bewogen kunnen worden. Als het beeld eenmaal is opgebouwd verbruikt het geen stroom meer. We hebben de Iliad wel eens op de redactie gehad en kunnen uit eigen ervaring vertellen dat het scherm erorm fijn leest.

499
De vraag is desondanks wie de 499 euro wil betalen die iRex voor het toestel vraagt. Je krijgt dan wel de ideale boeklezer in handen, maar veel extra functionaliteit heeft het niet. Plus: de Iliad kan alleen zwart-wit. In dezelfde prijsklasse zijn ook smartphones als de HTC Tytn II te vinden, die ook als boeklezer dienst kunnen doen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie