Intuïtie als tool voor snelle besluitvorming
Intuïtie als tool voor snelle besluitvorming

Intuïtie als tool voor snelle besluitvorming

Redactie Baaz
Deze tijd vraagt om steeds sneller genomen managementbesluiten. Dat betekent dat we razendsnel over de juiste data willen beschikken om te kunnen beslissen. Maar (de juiste) data zijn helaas niet altijd voor handen. Dan wenden we ons meestal tot ons ‘buikgevoel’ of te wel intuïtie. Dit buikgevoel is echter ook niet altijd betrouwbaar. En wat lastiger is: ons brein beoordeelt dat niet goed en denkt dat intuïtie betrouwbaar is. En dat kan vervelend uitpakken.

Goede zakelijke besluiten zijn in deze snelle tijden natuurlijk een absolute must. Beslis je niet goed of te laat, dan kan dat leiden tot zeer slechte bedrijfsresultaten. Om goed en snel te kunnen besluiten, heb je inzicht nodig hoe je die besluiten neemt. En pas dan kan je je besluitvorming verbeteren. Met big data, met je ervaring of met je intuïtie.

Op donderdag 14 april a.s. vindt op Landgoed de Horst in Driebergen de workshop ‘Beslissen: brein of onderbuik?‘ plaats. Deze workshop gaat over de onderwerpen ‘besluitvorming’, ‘big data’ en ‘intuïtie’ en wordt gegeven door de ervaren coach/trainer/auteur Bert Overbeek. Hij is bekend van de boeken ‘Het Flitsbrein- beslissen met intuïtie’ (2015) en ‘Mannen en/of Vrouwen- diversiteit op de werkvloer‘ (2016).

Tijdens de workshop presenteert Bert Overbeek de kracht van intuïtieve besluitvorming. Hierdoor kan je direct profiteren om je intuïtie te gebruiken als tool voor snelle besluitvorming. Hij neemt je allereerst mee naar de valkuilen bij besluitvorming en leert je vervolgens, aan de hand van de 8 beslissersstappen en het toepassen van de DIMO-checklist, hoe je het risico van een intuïtief besluit vermindert. Na het theoretische gedeelte ga je praktisch aan de slag en in groepjes werken aan het oplossen van casussen.

Ga voor meer informatie over de workshop en jouw aanmelding naar www.futurouitgevers.nl/workshop

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie