Interview | Perfect voor retailers en het MKB: innovatieve laadkasten van LocknCharge

Geert van der Klugt
Wereldwijd slaagt 73 procent van organisaties er niet in om het toenemende aantal devices op de werkvloer opgeladen en veilig te houden. Een probleem, met name voor retail-, horeca-, educatie- en zorgorganisaties, die voor het uitvoeren van corebusiness afhankelijk zijn van tablets, smartphones en laptops. Door LocknCharge in Nederland aan te bieden, komt Pro Warehouse met een topoplossing. Hans van der Linden, Brand Manager Apple bij Pro Warehouse, vertelt uitgebreid over de verbetering die laadkasten als de LocknCharge FUYL Tower en LocknCharge Putnam teweeg brengen.

De LocknCharge FUYL Tower en LocknCharge Putnam bestaan kortgezegd uit een reeks compartimenten die ontworpen zijn om devices – van notebooks tot smartphones – veilig en snel op te slaan en op te laden. LocknCharge fabriceert de producten, Pro Warehouse biedt deze in Nederland aan.

Het concept van een oplaaddock is niet revolutionair. Toch blinken LocknCharge en Pro Warehouse uit: een combinatie van topdesigns van de fabrikant en hoogwaardige service van Pro Warehouse resulteren in eenvoudiger devicebeheer voor uiteenlopende organisaties.

Putnam

‘De verschillende varianten van LocknCharge zijn nadrukkelijk ontworpen om aan te sluiten op verschillende bedrijfsomgevingen’, vertelt Van der Linden. ‘De Putnam, een charging dock voor acht of zestien devices, heeft één enkele deur. Devices worden gezamenlijk opgeslagen en opgeladen. Perfect voor horeca- en retailondernemingen, waarbij één enkele persoon aan het einde van de werkdag verantwoordelijk gesteld kan worden voor het verzamelen en opslaan van bedrijfskritieke devices. Devices waarop kassasystemen en ordersystemen gedraaid worden en de volgende werkdag direct bruikbaar en opgeladen moeten zijn.'

FUYL Tower

‘De FUYL Tower, een laadstation met vijftien afzonderlijke compartimenten, is de beste oplossing voor het opslaan van de devices van individuele werknemers. Elk van de vijftien deurtjes kan geopend worden met een individuele code. Deze code kan na het retourneren van een opgeslagen device gereset worden. Op die manier hoeft een compartiment niet aan één enkele persoon gebonden te zijn, wat in de praktijk gebruiksgemak en beschikbaarheid verhoogt. Een werknemer is klaar met de werkdag, maakt een eigen pincode aan, slaat het device op en kan zonder zorgen over privacy of oplaadkabels naar huis.’

De voordelen reiken overigens verder dan een vergemakkelijkte werkdag. ‘In een traditionele bedrijfsomgeving moet er altijd iemand beschikbaar zijn om waardevolle, opgeslagen devices toe te bedelen aan medewerkers’, vervolgt Van der Linden. ‘Omdat pincodes en apparaten op afstand te beheren zijn, is dat met de FUYL Tower niet langer het geval. Stel, je hebt een groep monteurs in dienst. In tegenstelling tot andere werkkrachten, zijn deze monteurs altijd en met flexibele werktijden onderweg. Wanneer één van deze monteurs een belangrijk device nodig heeft of veilig wil opslaan, zit diegene ná vijf uur met een probleem. Zijn collega’s zijn immers naar huis, de zaak is dicht en het device ligt binnen. Wanneer de FUYL Tower op een toegankelijke plek gepositioneerd wordt, zou deze monteur op afstand de code van het compartiment- dat het betreffende device bevat - kunnen ontvangen. Omdat het beheer van pincodes en devices op afstand te voeren is, hoeft er niemand op locatie te zijn of komen om de monteur te helpen.’

Verademing

Pro Warehouse is recent gestart met het aanbod van LocknCharge. Tot nog toe duiden de reacties op een succes. ‘De feedback is enorm positief. Werknemers in de horeca moeten nu eenmaal gedurende openingstijden bestellingen kunnen opnemen bij gasten. In de educatie kan een les vallen of staan met de aanwezigheid van opgeladen iPads. Voor wie week in week uit omgaat met werknemers die logischerwijs wel eens vergeten om een bedrijfskritiek device netjes op te laden, is LocknCharge een verademing.’

Voor iedereen met interesse geldt: ga vooral langs, want Pro Warehouse demonstreert elk LocknCharge-model in zijn experience centre te Amsterdam. Als kers op de taart ben je vrij om contact op te nemen en een uitprobeerperiode aan te vragen. Bovendien weet Pro Warehouse als geen ander welk producttype optimaal aansluit in een bedrijfsomgeving: laat je dus adviseren.

Zorgeloos IT-beheer

Mobiele devices, en dan vooral smartphones, worden een steeds belangrijker onderdeel binnen de ICT-infrastructuur van een bedrijf. Zoals iedereen weet kun je er veel meer mee dan alleen bellen of WhatsAppen. Doordat steeds meer bedrijfsapplicaties, zoals Office 365, ook op de smartphone prima bediend kunnen worden, wordt de bedrijfssmartphone steeds vaker de primaire communicatietool van iedere werknemer. De laptop is alleen leuk voor de uitwerking en het verwerken van gegevens.

Deze nieuwe rol van de devices zorgt er echter ook voor dat IT-managers voor nieuwe uitdagingen komen te staan. Al die rondslingerende mobiele apparaten zijn moeilijk in het oog te houden, te beveiligen en up-to-date te houden. Uit cijfers blijkt dat van alle smartphones op het werk gemiddeld tien procent kwijtraakt of stuk gaat, zonder overzicht van de beheerder. De LocknCharge FUYL Tower biedt hier een simpele oplossing voor.

De toren bestaat uit vijf of vijftien compartimenten waarin je mobiele apparaten kunt opladen. Devices kunnen in grootte variëren, van een laptop tot een smartphone. In elk vak zit een stekkeringang en een 2,4 amp USB-poort, wat voldoende is voor het opladen van vrijwel elk type apparaat.

Daar houdt het echter niet mee op. Het leuke van de toren is dat managers hem kunnen gebruiken om de devices op afstand te monitoren en te beheren. Voor het identificeren kan gebruik worden gemaakt van RFID, kort voor Radio Frequency Identification, vooral bekend van de NFC-chip. Door middel van radiogolven kan de toren zowel communiceren met de laptop als deze herkennen.

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert