Inschrijving Podcast Academy gestart!

Inschrijving Podcast Academy gestart!

Redactie Baaz

Wil je een documentaire podcast leren maken? Sinds 2019 organiseert Oorzaken samen met het NPO-fonds elk jaar een workshoptraject waarin je de complete basis leert. Februari 2024 start een nieuwe editie. Je leert er alles over interviewen, regie, storytelling, montage, voice-overs en sound design. Je krijgt 8 cursusdagen (met huiswerk...) en eindigt met een pitch voor eindredacteuren en fondsen. Deadline aanmelding: 1 november 09:00

Oorzaken on tour

Voor de vierde editie van Oorzaken Internationaal Podcastfestival afgelopen juni vroeg Oorzaken, i.s.m. diverse partners, een aantal audiomakers om speciaal rondom het festivalthema Tegenpolen een nieuwe podcast of audio-installatie te maken. De komende maanden zijn die nog op verschillende plekken te horen. Zo kun je op 29 oktober tijdens Brainwash Festival luisteren naar de indringende documentaire White out van Lieselot Mariën en muzikant Jac van Exter, over een poolreiziger en een man die aan depressies lijdt. Na afloop is er een Q&A met de makers (i.s.m. NTR). tijdens

Ook op 29 oktober is op Brainwash Festival de interactieve audioperformance Botanische Bandieten van Mina Etemad en Birsen Uçar te bezoeken. Treed uit je lichaam en kruip in de cellen van een plant. Waar houd jij op en waar begint de natuur? I.s.m. deBuren. 

Op 31 oktober is een ander werk van Mina Etemad, een live versie van haar documentaire Volwassenen lachen niet (NTR), te horen tijdens het Laatbloeiers Festival in Utrecht. Inclusief een nagesprek met Mina’s ouders. 

Oorzaken in je oren

Nu in de Oorzaken Podcast: het beste van het Oorzaken Festival 2023! In de aankomende weken komt er elke week iets nieuws online. Luister naar masterclasses van internationale podcastmakers als Josh Baker (I’m not a monster-BBC), Kristina Loring (o.a. Dipsea) en Lucas de Rycke (Kunst van het verdwijnen -VRT); naar de State of the Union van de Italiaanse podcastmaker Jonathan Zenti of krijg een intiem kijkje in de keuken van Nicole Terborg (Kweekje, mi kwekipikin -VPRO).

Luister ze via je favoriete podcast-app!

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie