Innoveren met VoIP

Redactie Baaz
Vooral consumenten en grote bedrijven maken de overstap naar internettelefonie, oftewel Voice-over-IP (VoIP). Maar die nieuwe manier van bellen is niet alleen voor multinationals en consumenten interessant. Ook het MKB kan profiteren van de voordelen, zoals extra functionaliteit en kostenbesparingen. Wat is er zoal mogelijk?

Niet per se 'goedkoper', wel functioneler
Er zijn, vooral in het consumentensegment, veel aanbieders van eenvoudige VoIP-abonnementen. Dergelijke accounts kunt u met een reeks van apparaten gebruiken. Aan zon abonnement is meestal ook een telefoonnummer gekoppeld. Voor een laag vast bedrag kan bijna onbeperkt naar vaste nummers in Nederland worden gebeld. Sommige providers bieden alleen bijzondere nummers aan, bijvoorbeeld de zogenaamde persoonlijke nummers die met 084 of 087 beginnen. Deze nummers zijn niet aan een regio gebonden, maar zakelijk zijn ze niet echt interessant. Veel providers bieden natuurlijk ook gewone regionale nummers, zoals een 020-nummer. Vaak is ook nummerbehoud mogelijk. Dat bekent dat u uw bestaande nummers kunt behouden en overzetten (porteren) naar VoIP.

Voor bedrijven zijn meestal alleen regionale nummers interessant. Maar ook de zogenaamde bedrijfsnummers zijn het overwegen waard. Dat zijn nummers die met 088 beginnen. Wie voorzichtig wil overstappen, hoeft zijn nummers niet pers om te zetten. Bij veel oplossingen, waaronder de Samsung SOHO Solution, kunt u gewoon uw bestaande netlijn aansluiten. U ontvangt dan gesprekken op uw bestaande nummers via de gewone telefoonlijn. En als u zelf belt, gaat het gesprek natuurlijk voordelig via een VoIP-aanbieder naar buiten.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie